Élet-Stílus

Nem lelkesednek az amerikai veteránok Bigelow filmjéért

Az iraki és az afganisztáni háborút megjárt veteránok nem értik, hogy a kritikusok miért szeretik ennyire ezt a szerintük buta és pontatlan filmet.

Az Amerikai Iraki és Afganisztáni Veteránok nevű szervezet alapítója, Paul Rieckhoff szerint A bombák földjén éppen kilenc jelöléssel kapott többet az Akadémiától, mint amennyit érdemel. Azt mondja, a filmben ábrázoltaknak semmi köze a valósághoz és lesújtó véleménnyel van az alkotókról, akik szerinte egyáltalán nem tisztelik az amerikai katonákat.

Egy másik veterán, aki őrmesterként 2003-tól 2004-ig szolgált Irakban, a filmet csak harmadszori nekifutásra tudta végignézni. Mint mondja, annyira feldühödött a látottakon, hogy a végén már azért drukkolt, hogy a főhős felrobbanjon. De nem csak a veteránok bírálják élesen a kritikusok szerint tökéletes háborús filmet. Az NBC csatorna riportere is úgy érzi, a film pontatlansága megbocsáthatatlan. Hozzátette, azok, akik a filmet készítették valószínűleg egy percet sem töltöttek Irakban a katonákkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik