Élet-Stílus

Red Bull: lelép a Renault?

Dietrich Mateschitz, a Red Bull tulajdonosa attól tart, hogy a Renault hamarosan végleg elhagyja a Forma-1-et, ezért nem tervez együttműködést a franciákkal.

Dietrich Mateschitz szerint hiba lenne hosszú távon a Renault-ra építeni, a Salzburger Nachrichtennek adott interjújában a Red Bull tulajdonosa megkérdőjelezte, hogy a franciák komolyan számolnak még a Forma-1-gyel.

Egyes pletykák korábban arról szóltak, hogy esetleg a Milton Keynes-i központtal dolgozó istálló lehet a Renault munkapartnere, Mateschitz azonban ebbe nem menne bele.

“Kétlem, hogy vállalkoznánk ilyesmire, az a gyanúm ugyanis, hogy a Renault nem tervez már túl hosszú időre a sorozatban” – mondta Mateschitz. Noha a Renault F1 megtartotta nevét és identitását, a francia gyár előkészítette a terepet a kivonulásra, amikor üzletrészét eladta a luxemburgi Genii Capital befektetési társaságnak.

Noha a Red Bull gondolkodott a váltáson, idén még Renault-motorokkal fut a csapat, de Mateschitz 2011-re már szeretne Mercedesre váltani. “A Renault körüli bizonytalanság miatt egyszerűen nem gondolhatunk tartós együttműködésre” – szögezte le a vezér.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik