Élet-Stílus

A döntő felé kacsingat a Roma – videó

A Roma otthonában kétgólos előnyt szerzett az Udinese ellen az Olasz Kupa elődöntőjének első mérkőzésén. Az Udinesének semmi sem sikerült.

A találkozó előtt Claudio Ranieri, a rómaiak szakvezetője nem győzte hangsúlyozni, hogy csapata komolyan veszi a kupasorozatot – a fővárosiak ennek megfelelően erős felállásban kezdték a találkozót.

Az első percekben Sanchez illetve Totti távolról próbálkozott, ezt követően utóbbi csapata vette át a kezdeményezést, s a fővárosi fölény a 12. percben góllá érett: egy hosszú indítással De Rossi ugratta ki a leshatáron ellépő Vucinicet, s a montenegrói higgadtan a hálóba helyezett.

Percekkel később Totti centerezése után Vucinic megduplázhatta volna találatai számát – fölé fejelt -, a friuliak részéről Inler távoli lövése és a láthatóan indiszponált Di Natale fejese volt veszélyes, ám a vendégek hiába nőttek fel a feladathoz, a 40. percben a Pizarro szabadrúgása után Méxes csúsztatott a kapuba.

Szünet után ismét a Roma volt a jobb, Vucinic újabb nagy helyzetet puskázott el, majd a másik kapu előtt Asamoah kapkodott azok után, hogy labdaátvételével megbolondította védőjét. A visszahúzódó vendéglátókat a hajrában Burdisso sodorta bajba, rövid hazagurítására Sanchez lecsapott, de Doni résen volt, és az utolsó pillanatban mentett.

Roma-Udinese – összefoglaló:

A végén a kiugró Floro Florest állította meg – tévesen – a partjelző, az ellenfelét összességében játszi könnyedséggel felülmúló Roma áprilisban nyugodtan utazhat a Friuli stadionban esedékes visszavágóra.

olasz kupa, elődöntő, első mérkőzés

Roma-Udinese 2-0 (2-0)
Olimpiai stadion, 20 ezer néző. Vezette: Bergonzi
Gól: Vucinic (12.), Méxes (40.)
Roma: Doni – Cassetti, Méxes (Juan, 81.), Burdisso, Riise – Pizarro, De Rossi – Taddei, Perrotta, Vucinic (Baptista, 64.) – Totti.
Udinese: Handanovic – Isla, Zapata, Coda, Lukovic – Inler (Sammarco, 77.), D’Agostino, Asamoah – Sanchez (Pepe, 74.), Floro Flores (Geijo, 72.), Di Natale.

Szerdán játszották:
Inter-Fiorentina 1-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik