Élet-Stílus

Még keresik Domenech utódját

A Francia Labdarúgó Szövetség (FFF) elnöke, Jean-Pierre Escalettes cáfolja, hogy a Bordeaux vezetőedzője, Laurent Blanc váltaná Raymond Domenech jelenlegi szövetségi kapitányt a válogatott kispadján.

A Le Parisien csütörtöki számában arról számolt be, hogy Blanc már túl van néhány egyeztetésen az FFF-nél. A szövetségnek áprilisban vagy májusban kell megneveznie Domenech utódját.

“Ez badarság, egyértelműen cáfolom – reagált a cikkre Escalettes az RMC rádió csütörtöki adásában. – Még nem jött el annak az ideje, hogy egyáltalán beszélgetést folytassunk az új szövetségi kapitány kilétéről.”

Domenech hat évnyi munka után, a nyári dél-afrikai viadalt követően távozik posztjáról. Az 58 éves szövetségi kapitánynak a 2006-os világbajnoki ezüstérem ellenére is rendkívül sok bírálója akad csapata ötlettelen és nehézkes játéka miatt. A franciák dél-afrikai szereplése is csak az utolsó pillanatban vált biztossá: Thierry Henry kezezése után szerzett góllal múlták felül Írországot pótselejtezőn.

A 44 éves Blanc viszont népszerű választás lehet a jövőre nézve. A korábban világ- és Európa-bajnok labdarúgó az elmúlt szezonban bajnoki címig és Ligakupa győzelemig vezette csapatát.

A további lehetséges jelöltek között szerepel Jean Tigana, Domenech jelenlegi segítője, valamint Alan Boghossian és Luis Fernandez, szintén korábbi válogatott labdarúgók. Domenech korábban Kamerun, valamint Gabon szövetségi kapitányát, Paul Le Guent, illetve Alain Giresse-t nevezte meg szóba jöhető utódaiként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik