Élet-Stílus

Contador: jobb vagyok, mint tavaly

"Jobb vagyok, mint tavaly!" - jelentette ki a Tour de France kerékpáros körverseny kétszeres bajnoka, a spanyol Alberto Contador a januári edzési eredményére utalva.

A 27 éves versenyző a Marca című lapnak úgy nyilatkozott, mivel 2008-ban egészen októberig szerepelt viadalokon, míg 2009-ben már késő nyáron leállt, ezért most sokkal fittebbnek érzi magát, ráadásul mentálisan is könnyebb a 2010-es esztendőt elkezdenie, hiszen legnagyobb riválisa, az amerikai Lance Arsmtong eligazolt.

“Úgy érzem, még tudok javulni, főleg az egyéni időfutamokon és a hegyeken, és még nem vagyok a pályafutásom csúcsán” – fogalmazott a Tour 2007-es és 2009-es bajnoka, aki a közbenső esztendőben, 2008-ban a Giro d,Italia és a Vuelta a Espana megnyerésével vigasztalódott azok után, hogy klubját, az Asztanát korábbi doppingvétségek miatt nem engedték indulni a francia körversenyen.

A hétszeres Tour-győztes Armstong ebben a szezonban már a frissen alakult RadioShack együttesében teker, és a két ász majd a júliusi Touron ismét összecsap.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik