Élet-Stílus

Clijsters nyerte a belgák döntőjét

Kim Clijsters és Justine Henin hatalmas iramú csatával és több remek megoldással rukkolt elő az ausztráliai tenisztorna női egyesének szombati döntőjében.

A találkozóról leginkább a meccslabdák árulkodnak: a 144 perces mérkőzés során előbb Henin tékozolt el két győzelmi lehetőséget, majd Clijsters hibázott háromszor, mígnem a harmadik játszma rövidítésében végül sikerrel abszolválta negyedik mérkőzéslabdáját.

Az élsportba egyformán hosszabb szünet után visszatérő, a pályán egymás ellen 23. meccsüket vívó klasszisok több remek megmozdulással kedveskedtek a nézőknek: az első szettben a visszatérése óta ötödik tornáján induló – igaz ezek között egy US Open-diadalt is felmutató – 26 éves Clijsters bizonyult jobbnak, sőt, a másodikban 4:1-re elhúzott.

A visszavonulása (2008 májusában világelsőként döntött a pihenés mellett) óta profi tornán először rajthoz álló, honfitársánál egy esztendővel idősebb Henin ekkor magához ragadta a kezdeményezést, zsinórban nyerte a játékokat; így előbb egyenlített, majd a mindent eldöntő szettben folytatta remeklését, s 3:0-ra meglépett. A hektikusság jegyében zajló meccsen azonban a 4:5-ös állásnál két mérkőzéslabdát is hárító Clijsters kiegyenlített, s 6:6-nál következhetett a rövidítés.

Ebben aztán a 36. tornagyőzelmét elkönyvelő Clijsters győzött, sikerével szorosabbá téve kettejük különpárharcát is, amelyben valamivel – egészen pontosan 12-11-re – még mindig a 27 esztendős Henin áll jobban, akinek a brisbane-i volt az első tornája karrierje friss újrakezdése óta.

„Hűha, micsoda mérkőzés volt!” – lelkendezett a győztes. „Az az érzésem, a döntőben mutatottakkal mindketten elég magasra tettük a lécet az idei évre. Külön öröm, hogy számomra ez győzelemmel is párosult, így a lehető legelégedettebb vagyok.”

Női torna, Brisbane
– 220 ezer dollár, kemény borítás
Döntő:
Clijsters (belga, 1.)-Henin (belga) 6:3, 4:6, 7:6

Ajánlott videó

Olvasói sztorik