Élet-Stílus

Heidfeld autó nélkül marad?

Néhány hete még úgy tűnt, hogy világbajnok csapatban folytathatja karrierjét Nick Heidfeld, ám a legutóbbi napokban már az is kétségessé vált, hogy egyáltalán talál magának helyet a bővülő mezőnyben.

Amilyen jónak tűntek Nick Heidfeld kilátásai két hónappal ezelőtt, olyan rosszra fordult a pilóta helyzete mostanra. Jenson Button leszerződése miatt elúszott a mclarenes lehetőség, Michael Schumacher visszatérése miatt a Mercedesnél is bezárult számára az ajtó, és ahogy kiderült, a Sauber sem kívánja őt tovább foglalkoztatni versenyzőként.
A 32 éves pilóta 2000 óta folyamatosan versenyzett az F1-ben, de úgy tűnik, 2010-ben kevesebbel kell beérnie. Egyes sajtóhírek szerint a Mercedes GP teszt- és tartalékos versenyzői állást ajánlott „Quick Nicknek”, de Norbert Haug a Mercedes motorsport elnöke egy interjúban cáfolta ezeket a híreket.

“Örvendetes, hogy Michael visszatér a Forma-1-be, sok szerencsét kívánok neki és a Mercedesnek. A döntés engem is közvetlenül érint, hiszen így eggyel kevesebb hely maradt” – írta Heidfeld a hivatalos honlapján, majd hozzátette, hogy továbbra is készül a következő szezonra, bízik abban, hogy még évekig versenyezhet az F1-ben.

A Renault, illetve a Toro Rossónál még van egy-egy szabad hely. Az új csapatok közül a spanyol Campos még csak az egyik pilótáját nevezte meg, az amerikai USF1 pedig még semmit nem közölt a jövő évi terveiről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik