Élet-Stílus

Gera gólt lőtt a Chelsea-nek – videó

Gera Zoltán góljával sokáig vezetett a Fulham a listavezető Chelsea otthonában, ennek ellenére pont nélkül zárta a Premier League 20. fordulóját.

Gera Zoltán szezonbeli második bajnoki góljával a Fulham a 73. percig vezetett a házigazda Chelsea ellen, a listavezető azonban három perc alatt fordított: előbb Didier Drogba egyenlített, majd Chris Smalling a saját kapujába talált be. A győztes gól amúgy nem akármilyen körülmények között született meg: Mark Schwarzer védését követően Smalling lábáról a kapu irányába pattant a labda, amelyet a védő aztán beljebb segített.



Chelsea-Fulham 2-1

A Chelsea két döntetlen után nyert ismét, ezzel öt ponttal előzi meg a második, egy meccsel kevesebbet játszott Manchester Unitedet. A magyar középpályást a hajrában, a 71. percben lecserélték, úgy mehetett pihenőre, hogy a csapata még előnyben volt…

A Fülöp Mártonnal felálló Sunderland kétszer is megszerezte a vezetést a Blackburn otthonában, de a házigazda mind a kétszer egyenlíteni tudott. A Sunderland góljait Darren Bent szerezte, aki immáron 13 találatnál jár a bajnokságban, ezzel a harmadik helyen áll a góllövőlistán az egyaránt 14 gólos Drogba és Jermain Defoe mögött.

Blackburn-Sunderland 2-2

A Tottenham csatára szintén eredményes volt a hétfői játéknapon, amely során csapata 2-0-ra verte a West Hamet, így a negyedik helyre jött fel a tabellán. A válogatott játékos a második gólt vállalta magára: a kapusról kipattant labdát bombázta a hálóba.

Az Everton pontot tett – az összes tétmérkőzést figyelembe véve – nyolcmeccses hazai nyeretlenségi sorozatának végére, miután két vállra fektette a 62. perctől tíz emberrel futballozó Burnleyt. Hét perccel a rendes játékidő lejárta előtt a csereként beállt James Vaughan második labdaérintése nyomán, közeli lövéssel szerzett vezetést a liverpooli együttesnek, majd slusszpoénként a ráadás perceiben Steven Pienaar is betalált.

A Manchester City második mérkőzését is megnyerte Roberto Mancini irányításával: simán, 3-0-val intézte el az újonc Wolverhamptont. A City szeptember 30. után először zsebelte be vendégként mind a három pontot. Wolves ellen szerzett három gólból kettőt Carlos Tevez jegyez, aki valósággal megtáltosodott az utóbbi időben, hiszen utolsó hat Premier League-fellépésén hétszer volt eredményes, így összesen kilenc gólnál jár.

Premier League, 20. forduló:


Blackburn Rovers-Sunderland 2-2 (0-0)


Gól: Pedersen (53.), Diouf (77.), illetve Bent (52., 65.),

Chelsea-Fulham 2-1 (0-1)


Gól: Drogba (73.), Smalling (75., öngól), illetve Gera (4.)

Everton-Burnley 2-0 (0-0)


Gól: Vaughan (83.), Pienaar (92.)

Kiállítva: Jordan (62., Burnley)

Stoke City-Birmingham City 0-1 (0-0)


Gól: Jerome (50.)

Tottenham Hotspur-West Ham United 2-0 (1-0)


Gól: Modric (11.), Defoe (81.)

Wolverhampton Wanderers-Manchester City 0-3 (0-1)
Gól: Tevez (33., 87.), Garrido (69.)

Kedd:
Aston Villa-Liverpool, 20:45
Bolton Wanderers-Hull City, 21:00

Szerda:
Portsmouth-Arsenal, 20:45
Manchester United-Wigan, 21:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik