Élet-Stílus

Elhunyt egy válogatott kosaras

Autóbalesetben életét vesztette Horváth Zoltán, a Falco-Szova KC Szombathely válogatott kosarasa.

A 207 centiméteres center hétfő hajnalban Sopronból tartott Szombathelyre, amikor halálos kimenetelű balesetet szenvedett. Gábiel Gábor őrnagy, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI érdeklődésére elmondta: a gépkocsi vezetője Tömörd és Vasasszonyfa között a jeges úton megcsúszott, elveszítette uralmát járműve felett, áttért a menetirány szerinti bal oldalra, és ott összeütközött a szemből érkező teherautóval. A baleset körülményeit a rendőrség szakértő bevonásával vizsgálja.

A balesetet követően a válogatott játékost a szombathelyi Markusovszky kórházba szállították, de az orvosok már nem tudták megmenteni az életét. 30 éves volt.

GALÉRIA

GALÉRIA

„Óriási veszteség érte a magyar kosárlabdasportot, nagyszerű játékost és kiváló embert ismertem meg Zoliban – reagált a halálhírre Mészáros Lajos, a válogatott szakmai igazgatója. – Horváth Zoltán viszonylag későn (19 évesen – a szerk.) kezdett el kosárlabdázni, miután áttelepült Erdélyből, de második kapitánykodásom alatt stabil válogatott kerettaggá vált az elmúlt években. Nem találok szavakat a döbbenettől.”

Az Erdélyben, Szatmárnémetiben született Horváth Zoltán 2008 nyarán érkezett Szombathelyre, előtte az Atomerőmű és a Pécs csapatában is játszott. A válogatottban az utóbbi években vált alapemberré, nyáron ő volt a nemzeti együttes egyik erőssége, amikor a magyar csapat kivívta az osztályozón az európai A osztályban maradást.

„Ha felmegyek a pályára, nem tudok nem szívvel-lélekkel játszani. És ez soha sem fog kiégni belőlem, legfeljebb akkor, ha már fizikálisan nem fogom bírni…” – mondta egyik utolsó interjújában, a Helyi Téma Online-nak a tragikus sorsú kosaras november elején.

A vasi megyeszékhelyen, az Arena Savaria előtt 19 órától Horváth Zoltánra emlékeznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik