Élet-Stílus

Nálunk járt a Helyszínelők sztárja – videó!

Kedves, barátságos, sőt a férfiak legnagyobb örömére igazi bombázó. Viszont a nők nagy bánatára a CSI: Miami helyszínelőkben Horatio Caine-t alakító David Caruso nélkül jött. Exkluzív interjú a Yelina Salas nyomozót alakító Sofia Milos színésznővel. Videó!

Ez az első alkalom, hogy Budapesten jár?

Igen, most először vagyok Magyarországon, Budapesten. Nagyon boldog voltam, amikor meghívtak ide, mert így lehetőségem van megnézni az Andrássy utat, amely olyan, mint a Beverly Hills-i Rodeo Drive, itt viszont követségekkel és csodálatos üzletekkel van tele. Nagyon is „európai” Budapest, csodálatosan kivilágítva, gyönyörű a fekvése, ahogy a hidak összekötik a két teljesen különböző városrészt, s bár szeretnék minél többet látni a városból, nem nagyon nyílik rá lehetőségem, sajnos csak másfél napig vagyok itt. A gulyáslevest viszont mindenképpen meg szeretném kóstolni.

Ha már említette hazánk specialitását, olvastam a honlapján, hogy szabadidejében szívesen főz. A budapesti tartózkodása során esetleg lesz lehetősége közelebbről megismerkedni a magyar konyhával?

Már kaptam egy magyar szakácskönyvet, remélem, jó gulyáslevesrecepteket is találok benne, hogy a barátaimat is megismertessem vele, ha visszatérek Los Angelesbe. Nagyon szeretek egyébként megvendégelni másokat, úgy látom ugyanis, az étel összehozza az embereket.


Mi volt egyébként az első gondolata, amikor megtudta, hogy Magyarországra utazhat?

Azt mondtam: igen! Nagyon szívesen! Hiszen csak 2 órára van Rómától, ahová édesanyámhoz utazom holnap, és már nagyon izgatott vagyok, hogy hazalátogathatok (a színésznő anyja olasz, apja pedig görög származású – szerk.). S azért is akartam Budapestre jönni, mert még sosem jártam itt, és hallottam, hogy csodálatos város.

Beszéljünk egy kicsit a színészi karrierjéről. Ha végigtekint az eddigi szerepein, melyikre a legbüszkébb?

Mindegyik szerepem más. Szeretned kell azt a karaktert, amelyiket alakítod, mert sokat adsz hozzá magadból. Szerettem Celia Amonte karakterét is a Passionada (A szerelem játéka, romantikus film, 2003.- a szerk.) című filmben, Annalisa Zuccáét, akit a Maffiózók című sorozatban alakítottam, ő egy erős asszony volt, egy maffiafőnök, valamint a különleges ügynök szerepét (Bianca Lagarda –szerk.) a The Border című sorozatban, amelyet Magyarországon még nem vetítenek, 29 országban már látható, de szerintem hamarosan már Magyarországon is. Ez a kanadai sorozat nagyon hasonlít a 24 című sorozatra. És természetesen nagyon büszke vagyok Yelina Salas nyomozó karakterére a CSI: Miami sorozatban, akit 7 évadon keresztül játszhattam. Ez a szerep nagyon sok sikert hozott nekem, valamint képessé tett arra, hogy ilyen hosszú ideig ilyen sikeresen alakíthassak egy szerepet. Mindez nagy áldás volt nekem, és nagyon hálás vagyok érte. S ott van a jótékonykodás, ami szintén nagyon fontos számomra. Támogatom a Criminon programot (a börtönben fogva tartottak rehabilitációjával foglalkozik – szerk.), a CCHR-t (Citizens Commission on Human Rights, nemzetközi emberi jogi szervezet a gyermekek pszichiátriai begyógyszerezése ellen), valamint Padres Contra El Cáncer (Szülők a rák ellen) szervezetet – amely egy latin-amerikai gyermekrák elleni szervezet – Eva Longoriával együtt.

Sofia Milos a Millenárison is helyszínelt (fotó: F.C./FN.hu)

Sofia Milos a Millenárison is helyszínelt (fotó: F.C./FN.hu)

Használta-e már a való életben a sorozatban megtanult képességeket, technikai eljárásokat?

Adja csak ide a mikrofont! Ebben jó vagyok, nem kell ehhez nyomozónak lenni (mondja nevetve)! Színész vagyok, a nyomozósdit meghagyom az igazi nyomozóknak, de én is éppannyira élvezem az egész sorozatot, mint a nézők, amikor olvasom a forgatókönyvet. Talán csak annyi a különbség, hogy hamarabb ismerem a történetet, de felfedezés számomra is. Bár közel vagyok a „történésekhez”, nem hiszem, hogy meg tudnék oldani bármilyen bűnügyet. Nagyon sokat tanultam belőle, mint ahogy a nézők is, mert nagyon valósághű, több mint szórakoztatás. Ebben minden bizonnyal az is szerepet játszik, hogy nagyon kiváló szaktanácsadói vannak a sorozatnak, John Haynes és Elizabeth Devine, akik nagyon sokat segítenek nekünk abban, hogy minden apró részlet a legvalósághűebbnek tűnjön. S az is, függetlenül attól, hogy egy szórakoztató sorozatról van szó.

Magyarországon – ahogy a világ számos más országában – is nagyon népszerűek a CSI sorozatok. Vélhetően többen megkérdezték már öntől, hogy miben rejlik a sorozat sikerének a titka?

Szerintem ebben több tényező is közrejátszik. Fontos, hogy legyen egy olyan sorozat, mint a CSI, amelyet igyekszel a lehető legvalósághűebbre megalkotni, miközben világszerte figyeled a nézők reakcióját, szerintem ez a siker része. Úgy gondolom, hogy az összhang fantasztikus közöttünk, a forgatókönyv nagyon „ott van”, és a sorozat különösen pergő. Mindezek kombinációja, beleértve a rajongókat és a nézőktől érkező visszajelzéseket, teszik igazán sikeressé a sorozatot.

Olvasói sztorik