Élet-Stílus

Henry: kezeztem, de nem én vagyok a bíró

Thierry Henry csapatkapitány elismerte, hogy kézzel "készítette elő" a francia csapat világbajnoki részvételt érő gólját az írek elleni pótselejtezőn. Giovanni Trapattoni, a vendégek szövetségi kapitánya a svéd bíró "óriási hibájáról" beszél.

A televíziós felvételek alapján jól látszik, hogy a párizsi meccs 103. percében Henry kézzel érintette a labdát, mielőtt William Gallashoz továbbította, aki aztán kialakította az 1-1-es, összesítésben 2-1-es végeredményt. A csatár kézzel akadályozta meg, hogy a játékszer kimenjen az alapvonalnál, ezután passzolt a kapu elé.

“Igen, kezeztem, de nem én vagyok a bíró – mondta a találkozó után Henry. – A 16-oson belül voltam, két védő is előttem volt, aztán a kezemre pattant a labda. A játékvezető nem látta, így aztán megjátszottam. Ez nem változtat a boldogságomon, hogy kijutottunk a vb-re.”

A gólszerző William Gallas közvetlenül a meccs után nem volt biztos abban, hogy miként került hozzá a labda. “Nagyon gyorsan történt minden, nem láttam pontosan, hogy miként kezelte le a labdát ‘Titi’. Csak az érkező labdára koncentráltam, és beletettem a fejem” – nyilatkozta az Arsenal védője.

Az írek természetesen rendkívül csalódottak voltak a mérkőzés után, hiszen az esélyesebb franciák ellen karnyújtásnyira kerültek a továbbjutástól. Trapattoni elsősorban a svéd bírót, Martin Hanssont hibáztatja amiatt, hogy végül nem sikerült a bravúr.

“Annyira dühös vagyok, hogy beszélni is alig tudok. Fantasztikus meccset játszottunk, de sajnos egy szabálytalan gól miatt lemaradtunk a vébéről. Keserű este ez a mai. Mindenki láthatta mi történt, de a játékvezető hibázott. Mondtam neki: előfordul, hogy valaki óriási hibát követ el. Véleményem szerint azonban előbb konzultálnia kellett volna az asszisztenssel, mielőtt megadja a gólt” – fogalmazott az írek olasz mestere, hozzátéve: “Dublinban jól játszottak a franciák, de ezúttal mi voltunk a jobb csapat, és összesítésben mi érdemeltük volna meg jobban, hogy ott legyünk Dél-Afrikában.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik