Élet-Stílus

Új pláza nyílt a Budai Skála helyén – videó!

150 üzlet, 1200 parkolóhely, hipermarket, mozi, nonstopfitness és éttermek, 7 ezer négyzetméternyi iroda, valamint 89 lakás – ez az Allee, Újbuda legújabb bevásárló- és szórakoztatóközpontja. Videó és képgaléria!

A XI. kerületi bevásárló- és szórakoztatóközpontot ünnepélyes keretek között 11 óra 11 perckor nyitotta meg Molnár Gyula polgármester a nagyközönség előtt. Mivel az Allee egy városközpont-fejlesztés része, a plázán túl irodák és lakások is megtalálhatók. A csúszás nélkül elkészült épület 46 ezer négyzetméteren elterülő több mint 140 üzlete hiánytalanul bérlőre talált, még a hivatalos megnyitó előtt.

Az Allee bevásárló- és szórakoztatóközpontot is magába foglaló új városközpont építése 2007 végén indult el, a volt Budai Skála helyén. A pláza megnyitására az épület környezetében folyó munkálatok is lezárultak: a sétálóutcává alakított Körössy József utca, a végén kiépített új közpark, az utcák díszburkolatai, szökőkútjai, padjai és világító elemei. A felszíni forgalom csökkentése érdekében pedig elkészült a Bercsényi utca alatt futó közúti alagút.

KÉPGALÉRIA! (fotó: Farkas Cintia/FN.hu)

KÉPGALÉRIA! (fotó: Farkas Cintia/FN.hu)

A 150 üzlethelyiségben több bankfiók, közüzemi szolgáltató ügyfélszolgálati irodája is megtalálható. A kikapcsolódást a 13 termes Cinema City mozi, valamint kaszinó kínálja. A divatmárkák közül a Magyarországon először az Alleeban nyitó Van Graafot, a Zarat, a H&M-et, C&A-t találjuk meg többek között. Az elektronikai cikkek az Electro Worldben, a Sony, a Panasonic és az Apple márkaboltokban lesznek elérhetők. A plázában egy fitneszközpont is helyet kap 1500 négyzetméteren. A nagybevásárláshoz egy 6 ezer négyzetméteres Interspar áll rendelkezésre, míg a parkírozásról egy 1200 férőhelyes mélygarázs gondoskodik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik