Élet-Stílus

Újabb berlini betli – videó

Tovább folytatódik a német bajnokságban a Hertha BSC mélyrepülése. A sérült Dárdai Pál nélkül Dortmundba látogató fővárosiak idegenben még egyetlen pontot sem szereztek, és maradtak az utolsó helyen.

A Bundesliga magyaros rangadóján Hajnal Tamás és Dárdai Pál sem kapott lehetőséget. Mindkét magyar válogatott középpályás sérülés miatt nem lépett pályára a 11. forduló nyitómeccsén.

A dortmundiak a hétközi kupablamát (2-3-as vereség a harmadosztályú Osnabrücktől) követően nagyon fogadkoztak, de az első percekben a vendégek irányítottak. Igazán komoly helyzetük azonban nem volt a berlinieknek, távoli lövésekkel próbáltak Weidenfellert zavarba hozni.

A mérkőzés számos játékmegszakítás miatt lassan csordogált. A hazaiak bő negyedóra elteltével kezdték felvenni a ritmust, és egyre jobban beszorították a Herthát. A nyitóforduló óta nyeretlen fővárosiak erejéből csak a védekezésre futotta, de a dortmundi támadók bénázásai miatt a szünetig megúszták kapott gól nélkül.

A fordulás után sem változott a játék képe, a hazai együttes a 60. percben szerezte meg a teljesen megérdemelt vezetést: Owomoyela lerántásáért megítélt büntetőt Sahin vágta be.

A vendégek egy szerencsés kapufával kis híján egyenlítettek, de a hajrában az argentin Barrios bebiztosította a Dortmund győzelmét. A hazaiak feljöttek a kilencedik helyre a tabellán, a négypontos Hertha továbbra is tökutolsó.

buundesliga, 11. forduló

Borussia Dortmund-Hertha BSC 2-0 (0-0)
Gól: Sahin (60., 11-esből), Barrios (91.)

Szombaton játsszák:
1. FC Köln-Hannover 96 15:30 ó
Hamburger SV-Borussia Mönchengladbach 15:30
1. FC Nürnberg-Werder Bremen 15:30
VfB Stuttgart-Bayern München 15:30
VfL Wolfsburg-FSV Mainz 15:30
FC Schalke 04-Bayer Leverkusen 18:30

Vasárnap játsszák:
SC Freiburg-1899 Hoffenheim 15:30 ó
Eintracht Frankfurt-VfL Bochum 17:30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik