Élet-Stílus

Real: az évszázad hasra esése

Óriási felzúdulás fogadta Spanyolországban, hogy a világ legdrágább csapataként ismert Real Madrid 4-0-s vereséget szenvedett a harmadosztályú Alcorcontól a labdarúgó Király Kupa 4. fordulójának első, keddi mérkőzésén.

“Az évszázad hasra esése! Néhányan még az ellenfél kezdőcsapatába sem fértek volna be” – gúnyolódott az As című lap szerdán, míg a Marca egyenesen Manuel Pellegrini vezetőedző menesztését követelte: “Tűnj már el! A chilei egy tizedmásodpercig sem maradhat tovább! A csapat idén még egy jó meccset sem játszott.”

A megszólított tréner azonban nem szándékozik megválni a kispadtól: “Ezen nincs mit szépíteni, szégyent vallottunk. Ezzel együtt nem gondolok a lemondásra.”

A következő mesterként emlegetett sportigazgató, Jorge Valdano ugyancsak lehűtötte a közhangulatot: “Egyelőre nincs napirenden az edzőkérdés. Csak bocsánatot tudunk kérni a szurkolóktól.”

A 170 ezres előváros alakulatának trénere, Juan Antonio Anquela azonban szerényen értékelte a történelmi sikert: “Örülünk ennek a győzelemnek, de számunkra most a bajnokság és a másodosztályba való feljutás a legfontosabb.”

Az Alcorcon éves költségvetése 1,1 millió euró körül mozog, amely eltörpül a Real 420 milliója mellett. A négyezres stadionnal rendelkező együttes futballistái átlagosan havi háromezer eurót keresnek, ami 280-ad része a Real-sztárok gázsijának.

A fővárosi gárda – amely Iker Casillas, Kaká és Cristiano Ronaldo kivételével szinte minden ászát pályára küldte – tavaly szintén egy harmadik ligás együttessel, a Real Unionnal szemben, a sorozat ugyanezen szakaszán búcsúzott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik