Élet-Stílus

Türelmetlen klubvezetők napja

Szerdán Olaszországban, Angliában és Magyarországon is rossz volt edzőnek lenni. Három szakember távozott idő előtt. Focihírek.

A nyolcadik forduló után megtörtént a Serie A ötödik edzőváltása. Ezúttal a tabella 18. helyén álló Bologna küldte el trénerét, Giuseppe Papadopulót (képünk).

A 61 éves szakember hat hónapja edzette a bolognaiakat, de 8 forduló alatt csak egy győztes meccset produkált. Papadopulót az egykori Napoli-tréner, Franco Colomba váltja.

Menesztette edzőjét a Middlesbrough is, Gareth Southgate 2006 óta irányította a Championshipben szereplő együttest. A Kecskemét szerb edzője,

Tomiszlav Szivics önként távozott posztjáról, miután csapata 5-2-re kikapott az Újpesttől a Magyar-kupa keddi játéknapján.

Meghosszabbította szerződését a Stoke City védője, Danny Pugh. A Manchester Unitednél nevelkedett 26 éves bekk 2012-ig marad a Britannia Stadionban. Hosszabbított a dortmundi közönség kedvence, Jakub Blaszczykowski is, a 2009-es év legjobb Dortmund-játékosának választott lengyel “Kuba” 2013-ig kötelezte el magát a sárga-feketéknél.

Két kulcsjátékosát is elveszítette a Rangers: Madjid Bougherra a csapat hétfői edzésén, Pedro Mendes a keddi Unirea Urziceni elleni BL-meccsen szenvedett térdsérülést. A klub péntekre ígért részletes tájékoztatást a futballisták állapotáról. Daniel Alves három hétig nem áll Pep Guardiola rendelkezésére, a brazil hátvéd a Barca keddi BL-meccsén húzódott meg.

November 18-án barátságos mérkőzést vív egymással Gelsenkirchenben Németország és Elefántcsontpart válogatottja. A németek eredetileg Egyiptom ellen léptek volna pályára, de az észak-afrikaiak az Algéria elleni vb-selejtezőjük közelségére hivatkozva lemondták a meccset.

(A cikket partneroldalunktól, a Focitipp.hu-tól vettük át)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik