Élet-Stílus

Talma egy riválist előzött meg

Talmácsi Gábor a 16. helyen végzett az Ausztrál Nagydíj első szabadedzésén. Phillip Islanden egyelőre az összetettben első Valentino Rossi a leggyorsabb.

A magyar motoros egy vetélytársánál, az olasz Niccolo Canepánál bizonyult jobbnak a királykategória első edzésen, így a 16. helyen végzett. Az eggyel jobb pozíciót elérő ausztrál Chris Vermeulen három tizeddel volt gyorsabb a 125-ösök között 2007-ben világbajnoki címet szerzett magyar motorosnál.

Az első helyről a címvédő, összetettben éllovas olasz Valentino Rossi várhatja a folytatást. A második helyen a hazai közönség előtt szereplő, a legutóbbi két ausztrál futamot megnyerő Casey Stoner zárt, a harmadik pedig a spanyol Dani Pedrosa lett.

Utóbbi világbajnoki címre hajtó honfitársa, Jorge Lorenzo több mint egy másodperces hátránnyal a hatodik helyen végzett.

Talmácsi Gábor munkában (MTI/EPA)

Talmácsi Gábor munkában (MTI/EPA)

A nyolcadliteres géposztályban Pol Espargaro, míg a 250-esek között a szintén spanyol Hector Barbera bizonyult a legjobbnak.

A negyedliteres kategóriában érdekelt magyarok a mezőny hátsó felében tanyáznak: Németh Balázs a 18., Tóth Imre pedig a 19. időt motorozta az Ausztrál Nagydíj első szabadedzésén.

Eredmények

Ajánlott videó

Olvasói sztorik