Élet-Stílus

Babos is búcsúzik a válogatottól

A dánok elleni szerdai világbajnoki selejtezőn védett utoljára a magyar labdarúgó-válogatottban Babos Gábor. A 34 éves kapus remek teljesítménnyel zárta pályafutását a nemzeti csapatban, számos bravúrt mutatott be Koppenhágában az 1-0-ra megnyert mérkőzésen.

“Már korábban megbeszéltem a kapitánnyal, hogy ha kijutunk a vb-re,
akkor az pályafutásom megkoronázása lesz, sajnos nem sikerült, így most
jött el a búcsú ideje. Kívánok az egész csapatnak sok sikert” – idézte
a 26-szoros válogatott Babos szavait a magyar szövetség honlapja. A kapust Erwin Koeman szövetségi kapitány négy év szünet után hívta meg a válogatottba.

Babos is búcsúzik a válogatottól 1

Szerdán nagy meglepetésre a dánok elleni összecsapás előtt nem sokkal Gera Zoltán is jelezte, nem szeretne a jövőben válogatott lenni, miután elkésett egy megbeszélésről, s a kispadon sem kapott helyet.

Erwin Koeman a találkozót követően maximális elismerését fejezte ki játékosainak, hangsúlyozva: bebizonyosodott, hogy ha mindenki szívvel-lélekkel küzd, akkor mindig van esély a győzelemre.

“A jövőt illetően ennek a találkozónak erőt kell adnia. Ezzel a tudattal, a koppenhágai tapasztalatokkal felvértezve kell nekivágni majd a legközelebbi sorozatnak, az Európa-bajnoki selejtezőnek, és akkor a továbbjutás sem marad el” – mondta Koeman.

lemondott a cseh kapitány

A sikertelenül megvívott világbajnoki selejtezősorozat végeztével lemondott posztjáról Ivan Hasek, a cseh labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Csapata – amely már korábban elvesztette reális esélyét az első vagy a második hely elérésére – a szerdai zárófordulóban csupán gól nélküli döntetlenre volt képes a vendég északírekkel szemben Prágában, így a 3. csoport harmadik helyén zárt, azaz nem lesz ott a jövő évi, dél-afrikai tornán.

“Ez volt az utolsó mérkőzésem a válogatott élén, ez biztos” – fogalmazott Hasek, aki júliusban vette át a gárda irányítását, s bár vezetésével némileg javult az összkép, játékosaival már nem tudta behozni azt a lemaradást, amit a kvalifikációs időszak korábbi szakaszában elvesztett pontok eredményeztek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik