Élet-Stílus

Egervári: mentálisan nagyon erősek voltunk

A péntek esti U20-as világbajnoki negyeddöntőben a hosszabbítás után 3-2-re alulmaradt olasz labdarúgó-válogatott szövetségi edzője szerint a kiállítások pecsételték meg a sorsukat, magyar kollégája, Egervári Sándor pedig amondó volt, „a játékosaink újra bebizonyították, hogy helyén van a szívük".

Az egyiptomi U20-as labdarúgó-világbajnokság egyik legizgalmasabb, de biztosan „legőrültebb” találkozóján a magyar csapat hosszabbítás után 3-2-re verte az olaszokat, és ezzel bejutott a négy közé, ahol Ghána lesz majd az ellenfele.

A péntek esti negyeddöntő alatt hullámvasúton érezhettük magukat: a magyar csapat már a 2. percben vezetett, majd a hajrához közeledve emberelőnybe is került, de a szünet után fölényben játszó rivális így is egyenlített. Hamarosan azonban kilencre csökkent az olasz csapat létszáma, de később egy magyar is a kiállítás sorsára jutott, ahogy a két szakvezető is.

A hosszabbításban Németh Krisztián gólja után ismét „fenn voltunk”, csakhogy alig egy perc elteltével ismét egyenlő volt az állás. A sorban újabb olasz kiállítás és Németh-gól következett, a drámai, őrült csata végül 3-2-es magyar győzelemmel zárult.

Magyarország-Olaszország 3-2, h.u.

„A találkozó elején büntetőből kaptunk gólt, és ez nagyon megnehezítette az életünket. Később jól futballoztunk, és összességében elégedett vagyok a játékunkkal, az eredmény persze csalódott vagyok” – értékelt a lefújást követően Francesco Rocca, az olasz U20-as válogatott szakvezetője.

„Nagyon izgalmas mérkőzés volt, de ha nincsenek a kiállítások, más lett volna a végeredmény. A vereségünk ellenére emelt fővel mehetünk haza, hiszen megmutattuk, jó csapatunk van.”

A magyar válogatott marad Egyiptomban, és a folytatásban éremért küzd, ráadásul további summát gyűjthet az eddigi bravúros szerepléssel megkeresett hatvan millió forint mellé.

Padlóra küldtük az olaszokat (galéria)

Padlóra küldtük az olaszokat (galéria)

Egervári Sándor – aki kollégájával egyetemben a kiállítás sorsára jutott, és a lelátón nézte végig a végkifejletet – szerint a két fáradt csapat mérkőzésén a mieink ismét „bebizonyították, hogy helyén van a szívük” és egy „csodálatos mérkőzésen harcolták ki, hogy ott legyenek a világ legjobb négy gárdája között.”

„Előzetesen nagyon kemény mérkőzésre számítottunk, és ez bejött. Nagy nyomás volt a játékosokon, de ők képesek voltak a végig a mérkőzésre koncentrálni, mentálisan nagyon erősek voltak. Most aztán mondhatják nekem, hogy jobban megőrizték a hidegvérüket, mint én. Örülök Németh Krisztián góljainak, most megmutatta kivételes tehetségét” – nyilatkozta a magyar szakvezető a nemzetközi szövetség (FIFA) weboldalán.

Egervári Sándor válogatottja kedden a legjobb négy között a dél-koreaiakat 3-2-re legyőző ghánaiakkal találkozik, magyar idő szerint 16:30 órai kezdettel.

Statisztika – magyar-olasz

Gól: 2, illetve 3
Lövések: 27, ill. 24
Kaput eltaláló lövések: 9, ill. 12
Szabálytalanság: 20, ill. 24
Sárga lap: 1, ill. 5
Máspdik sárga és piros lap: 2, ill. 0
Egyből piros lap: 1, ill. 1
Szöglet: 14, ill. 8
Les: 2, ill. 6
Labdabirtoklás: 61%, ill. 39%

A mérkőzés percről percre – itt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik