Élet-Stílus

Massa hamarosan F1-est tesztelhet

Felipe Massa nemsokára újra F1-esbe ülhet, a brazil egy 2007-es Ferrarit tesztel majd, erősítette meg a csapat.

A Magyar Nagydíj hétvégéjén fejsérülést szenvedett Felipe Massa rehabilitációja a vártnál gyorsabban halad: a pilóta a múlt héten már gokartozott, hamarosan pedig Forma-1-es autót is vezethet majd, ha az orvosok rábólintanak, árulta el a Ferrari csapatfőnöke, aki nagyon halvány esélyt arra is hagyott, hogy a brazil a szezonzárón versenyezhet.

“Még nem tudom, mikor lesz a teszt” – mondta Stefano Domenicali -, Felipe hétfőn érkezik Maranellóba, a jövő héten döntünk. Egész héten marad, gyakorol a szimulátoron, erőnléti edzésen is részt vesz, és majd meglátjuk. Természetesen az FIA kötelező alkalmassági vizsgálatán is át kell esnie előtte. Azt kijelenthetem, hogy a tervek szerint nem versenyez majd Brazíliában. Abu Dzabi is nagyon-nagyon valószínűtlen, a cél a jövő évi bahreini verseny.”

Massa gokarton (MTI/EPA)

Massa gokarton (MTI/EPA)

Az olasz azt is hozzátette, hogy a teszten nem a köridők számítanak majd, hanem elsősorban Massa fizikai állapotát mérik fel, hasonlóan Michael Schumacher nyári tesztjeihez. A tilalom miatt a brazil is csak a hétszeres bajnokhoz hasonlóan egy régebbi autót vezethet majd.

“A fő, hogy megnézzük, rendben van-e fizikailag. Az FIA-t is megkerestük, hogy tisztázzuk, nem sért-e szabályt a teszt, és ők engedélyezték. Amikor készen állunk rá, egy módosítások nélküli 2007-es autót vezethet majd GP2-es (slick) gumikkal. Az FIA orvosi képviselője is ott lesz, az a régi autó vezetésénél is kiderül, hogy Felipe bírja-e az F1-es versenyzéssel járó terhelést.”

Massának a gokartozás alatt gondja volt a sisak viselésével, és a bélésből ki is vágott egy darabot, de Domenicali szerint ez nem jelent problémát hosszabb távon: “Azt mondta, hogy nem volt komoly gond, még közvetlenül a hegeknél sem. Egy ilyen sérülés után természetes, hogy itt-ott fáj, de ez hamar elmúlik.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik