Élet-Stílus

Tömegverekedés Temesvár belvárosában – videó

A csütörtök esti labdarúgó Európa Liga-mérkőzés előtt és után is összecsaptak egymással Temesváron a hazai, illetve a horvát Dinamo Zagreb drukkerei.

A két tábor a belvárosban csapott össze, és palackokkal, valamint a kávézók teraszainak mozdítható tárgyaival dobálta egymást, nem kímélve a nők és gyerekek testi épségét sem. A rendőrök fékezték meg a magukról megfeledkezett szurkolókat.

A mérkőzésen sem csitultak a kedélyek, a szerb határhoz közeli, jelentős szerb kisebbséggel bíró Temesvár hívei a meccsen a „Szerbia, Szerbia”-rigmust kiáltozták, a felbőszült horvátok pedig a „Le a szerbekkel”-mondatot harsogták válaszul. A zágrábiak mindemellett székeket és köveket dobáltak a pályára.

A balhé a 3-0-s vendégsikerrel zárult találkozó után a belvárosban folytatódott, s zárult le. A román hatóságok a zágrábi szurkolókat egészen a magyar határig kísérték.

A rendőrség közlése szerint 117 horvát és 14 román szurkolót vettek őrizetbe a botrányos események nyomán, melyek során tíz személy – köztük egy rendőr – sérült meg komolyabban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik