Élet-Stílus

Szalay-Berzeviczy: a lehető legkedvezőbb döntés született számunkra

A BOM elnöke szerint Rio de Janeiro sikerével megnőtt Budapest esélye a 2020-as olimpiára. Villáminterjú a Koppenhágában tartózkodó Szalay-Berzeviczy Attilával.

“A lehető legkedvezőbb döntés született számunkra, mert Rio de Janeiro győzelme nyitva hagyta a lehetőséget Európa számára” – nyilatkozta az FN.hu-nak Szalay-Berzeviczy Attila, a Budapesti Olimpia Mozgalom (BOM) elnöke a döntést követő percekben. “Mivel most nem európai város nyert, így 2020-ra vagy 2024-re visszajuthat Európa a legesélyesebbek közé. Már csak a Parlament lehet akadály, amennyiben nem fogadja el az Olimpia Törvényt” – mondta a BOM elnöke.

“A mostani döntés egyébként azt is megmutatta, hogy még ha egy szuperhatalom vezetője, azaz Barack Obama amerikai elnök is jelen van, az sem hoz garantált győzelmet” – hangsúlyozta lapunknak Szalay-Berzeviczy, hozzátéve: a kis országoknak is van még esélye.

A BOM elnöke szerint jelenleg nagyon jó a hangulat Koppenhágában, különösképpen a riói küldöttség ünneplésétől. Elmondása szerint élet költözött a szerény hangulatú városba, amely egy napra megtapasztalhatta milyen is az Olimpia légköre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik