Élet-Stílus

Optimista edzők a DVSC-Levszki előtt

Herczeg András, a Debrecen klubmenedzsere győzelmet és továbbjutást vár csapatától a Levszki Szófia elleni BL-selejtező visszavágóján. A bolgárok is optimisták, míg Debrecenből különvonat indul Budapestre.

„Nagyszerű érzés, hogy részesei vagyunk ennek a párharcnak, fantasztikus, hogy egy egész ország támogatását érezzük” – kezdte beszédét Herczeg András klubmenedzser a mérkőzés helyszínén, a Puskás Ferenc-stadionban tartott sajtótájékoztatón. „Debrecenből legalább 15 ezren jönnek majd, biztos vagyok benne, hogy lélekben mindenki velünk lesz, aki szereti Magyarországon a labdarúgást. Nálunk az előny, de nem dőlhetünk hátra. Nagyon sokat kell tennünk azért, hogy továbbjussunk. Szeretnénk eleget tenni az elvárásoknak, természetesen holnap is nyerni akarunk.”

Hasonlóképpen vélekedett Leandro, az együttes brazil születésű futballistája is, aki kedd este a csapatkapitányi karszalagot viseli:
„Fantasztikus érzés, hogy mindenki értünk szorít. Biztos vagyok benne, hogy elképesztő hangulat lesz a Puskás Ferenc-stadionban. Bízom benne, hogy egy jó mérkőzésen kiharcoljuk a továbbjutást.”

Alighanem megtelik a Puskás Ferenc-stadion (MTI)

Alighanem megtelik a Puskás Ferenc-stadion (MTI)

Ratko Dosztanics, a Levszki Szófia vezetőedzője úgy érzi, játékosai a szófiai kudarc ellenére képesek lehetnek a győzelemre és a továbbjutásra a budapesti visszavágón.

különvonat indul debrecenből

A debreceni szurkolók különvonattal is utazhatnak kedden Budapestre, a DVSC-Levszki Szófia BL-selejtező helyszínére. A szerelvény 16:27-kor indul a hajdúsági megyeszékhelyről, s csupán Hajdúszoboszlón, Püspökladányban és Szolnokon áll meg. A visszaindulás a találkozót követően lesz. A vonatjegy 1500 forintba kerül.
Debrecenben kedden már csak az Oláh Gábor utcai klubházban lehet hozzájutni a jegyekhez délig, míg Budapesten hétfőn a Syma-csarnok, kedden pedig a Puskás-stadion pénztáraiban lehet jegyet váltani. A jelenleg 36 ezer férőhelyes létesítményben telt ház várható, miután vasárnapig már több mint 20 ezer belépő gazdára talált.

“Mindent megteszünk a továbbjutásért, magunkért és a szurkolóinkért is hajtanunk kell” – mondta a szakember hétfői sajtótájékoztatóján. „Az első mérkőzésen a Debrecen nagyon jól játszott, hiszem, hogy mi kétszer nem követjük el ugyanazokat a hibákat, de nem akarok tippelni a holnapi találkozó végeredményére. Az első találkozón is tudtuk, hogy mire képes a Debrecen, de akkor úgy alakult, ahogy. Bízom a tapasztalt játékosaimban, akik képesek harcolni és magas szintén futballozni.”

Debreceni játékosok érkeznek a Puskás Ferenc-stadionba (MTI)

Debreceni játékosok érkeznek a Puskás Ferenc-stadionba (MTI)

Hriszto Jovov, a Levszki középpályása úgy érzi, a csapat rendkívül gyengén teljesített a múlt heti találkozón, amelyet 2-1-re nyert a Loki, ugyanakkor szerinte a továbbjutás még korántsem dőlt el.
“Az első mérkőzés után nagyon rossz volt a hangulat, de kielemeztük a hibákat, és ezek után sokkal jobban fogunk játszani. A Levszki az első mérkőzésen nem azt mutatta, amit igazából tud. Mi is tudunk úgy nyerni, ahogyan a Debrecen Szófiában.”

A debreceni keretből Bernáth Csaba már hosszabb ideje bajlódik sérüléssel, mellette Máté Péter és Dudu, valamint az eltiltott csapatkapitány, Kiss Zoltán sem léphet pályára. A találkozót várhatóan telt ház előtt rendezik, hiszen már csak 1-2 ezer jegy vár gazdára. Debrecenben kedden 9 és 11 óra között az Oláh Gábor utcai stadionban lehet még belépőkhöz jutni, míg a Puskás Ferenc-stadion pénztárai délelőtt 10 órakor nyitnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik