Élet-Stílus

Megölték Michael Jacksont

Emberölési üggyé nyilvánította az énekes halálnak körülményeit vizsgáló nyomozást a Los Angeles-i főügyész. Jackson vérében halálos dózist találtak a műtéti altatásokhoz használt Propofol nevű altatóból.

Véget értek a pop királyának halálával kapcsolatos halottkém vizsgálatok, melyek kimutatták, hogy a zenész vérében található Propofol nevű altatószer mennyisége meghaladta a halálos adagot – írja a Guardian. Ennek megfelelően a nyomozás a továbbiakban emberölési ügyként folytatódik, melynek elsőszámú gyanúsítottja, az énekest utolsó heteiben kezelő háziorvosa, Dr. Conrad Murray. Az információt, amely szerint a főügyész az ügyet emberöléssé minősítette, az ügyész hivatala nem kívánta kommentálni.

Thriller

A világ legnagyobb számban eladott lemezét (Thriller – 104 millió példány!) jegyző zenész a halála előtti hónapokban álmatlanságban szenvedett. Személyes orvosa, az emberölési ügy elsőszámú gyanúsítottja, Dr. Conrad Murray 6 héten át kezelte Jackót az erős altatónak számító Propofollal és egyéb nyugtató és altatószerekből kevert koktélokkal.

A szert Jackson háziorvosa lidokainos érzéstelenítés után adta be, hogy enyhítse az altató mellékhatását, a tűszúrás helyén jelentkező fájdalmat. Murray a nyomozóknak elmondta, minden este 50 milligramm Propofolt adott intravénásan az énekesnek. Hozzátette: ő is tartott tőle, hogy páciense a gyógyszer rabjává válik, ezért a halálát megelőző két napban már más szerekkel keverve adta be neki a Propofolt.

Jackó halálának éjszakájáról részletesen beszámolt a nyomozóknak háziorvosa – írja a CNN . Murray szerint ezen az estén körülbelül egyórás szünetekkel adott neki váliumot, anti-depresszánsokat (Ativan), nyugtatót (Midazolam), végül miután a sztár egész éjjel nem bírt aludni, saját kérésére reggel 10 óra 40 perckor 25 milligramm Propofollal próbálta enyhíteni álmatlanságát.

A rendőrség már Jakcson halála után nem sokkal tanúként, hamarosan pedig gyanúsítottként hallgatta ki, az énekest május óta kezelő orvost. Átkutatták a Michael Jackson által bérelt villát és az orvos saját házát is, mindkét helyen találtak Propofolt, ám hivatalos nyoma nem volt annak, hogyan jutott a szerekhez a doktor.

Emberölés

Az emberölési ügyben Murray lesz az elsőszámú gyanúsított, de egyes vélemények szerint nem lehet egyetlen orvosra fogni Jackson halálát. Dr. Susan Essien Etok orvos, aki a nyomozásban segít a hatóságoknak, egyenesen Barack Obamához írt levelet, melyben azt kérte, az elnök súlyosbítsa a vényre szóló gyógyszerekkel való visszaélés büntetését. Ebben a levélben megemlíti, hogy Michael Jackson halálát nem érdemes egyedül háziorvosára verni, a tragédia inkább Heath Ledger, vagy Anne Nicole Smith halálval állítható párhuzamba, akik szintén gyógyszerkeverékek miatt vesztették életüket.

Michael Jackson júliusban, Londonban kezdte volna This is it elnevezésű, 50 állomásos visszatérő turnéját. A koncertsorozatra már elővételben rövid idő alatt eladtak mintegy 750 ezer darab jegyet. Az énekes saját bevallása szerint nem szerette a turnékat, mivel azok mind lelkileg, mind fizikailag rendkívül megviselték. Jackson utoljára 2006-ban adott koncertet és tíz évvel korábban turnézott utoljára (akkor Budapest is a turné egyik állomása volt).

Álomvagyon, álomvilág

Az utóbbi években azonban Jackson adósságai felhalmozódtak. Meg kellett válnia a Neverland nevű, vidámparkkal és állatkerttel tarkított birtok tulajdonjogainak ismeretlen hányadától és a Beatles dalok szerzői jogainak egy részét is eladta. A TMZ című bulvár honlap szerint minden adóssága ellenére a sztár összvagyona így is több mint 1 milliárd dollárra rúgott. Csak az énekes régiség és művészeti gyűjteménye körülbelül 20 millió dollárt ér. A vagyon nagyobb részét azonban a Jackson tulajdonában lévő szerzői jogok és saját műveinek értéke adja. Ehhez képest elképesztően kevés készpénz, alig 7 ezer dollár volt a számláján halálakor.

A szórakoztatóipar egyik legsikeresebb művésze 50 évesen távozott el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik