Élet-Stílus

Félhomályban a Skoda Superb kombija

Elkészült a Superb puttonyos változata. Ez lesz a cseh autógyár harmadik kombija, hiszen a Fabiából és az Octaviából is van ilyen modellje.

Néhány képen kívül semmit sem árult el a Škoda a Frankfurti Autószalonon bemutatkozó kocsiról. Ugyanakkor a fotókat elnézve látszik, hogy a formatervezőknek sikerült a szedánénál egységesebb, kifinomultabb formát alkotniuk. Sziluettjében erősen emlékeztet az Octavia puttonyos változatára.

Nincs kétségünk afelől, hogy bőven 500 liter feletti csomagtartó várja majd a vevőket, miközben a műszaki tartalom egy az egyben átkerül a lépcsőshátúból. Hat motor szerepelhet a kínálatban.
Képek (vezess.hu)

Képek (vezess.hu)

A benzines paletta a 125 lóerős, 1,4-es TSI-vel indul és halad a 160 lovas 1,8 TSI-n át a 260 lóerős, 3,6-os V6-osig. Dízelből 1,9-es és 2,0 literes hengerűrtartalmúak lesznek 104, 140 és 170 lóerővel. A manuális váltók mellett duplakuplungos automata is rendelhető, ahogy az elsőkerék-hajtás helyett is választható 4×4.

Ez persze spekuláció mindaddig, amíg a hivatalos bejelentés meg nem történik, amikor az is kiderül, hogy már idén megkezdik a forgalmazást, vagy várni kell 2010-ig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik