Élet-Stílus

Hátrányból nyert a Barcelona – videó

A Barcelona 2-1-es győzelmet aratott az idei első tétmérkőzésén, az Athletic Bilbao elleni Szuperkupa-párharc első, idegenbeli összecsapásán.

A katalán csapat 4-1-re verte az Atheltic Bilbaót a Spanyol Király Kupa májusi döntőjében, és a Szuperkupa első felvonásán is két vállra fektette a hazai pályán fellépő baszk együttest, holott Lionel Messi, Andres Iniesta és a nyáron igazolt Zlatan Ibrahimovic sem lépett pályára a gránátvörös-kékeknél.

Kihagyott barcelonai lehetőségek, Bojan Krkic kapufája után, némiképp váratlanul Oscar de Marcos megpattant lövésével (a labda Carles Puyolon változtatott irányt) a bilbaóiak jutottak vezetéshez, de a Barca – akárcsak a kupadöntőben – képes volt fordítani, a szünet után tíz perc alatt eldöntötte a találkozót.

Előbb Xavi lőtt a kapu bal oldalába Pedro átadása után, majd a fiatal játékos maga is betalált: 22 méterről szintén a kapu bal oldalába bombázott. A kapusnak esélyese sem volt…

„Nagyon elégedett vagyok vele, és biztos vagyok abban, hogy a szezonban fontos szerepet tölt majd be a csapatnál” – dicsérte a saját nevelésű, 22 éves Pedrót Josep Guardiola, a Barcelona edzője. A visszavágóra vasárnap kerül sor a Camp Nouban.


Gólok, 1-0

1-1

1-2


Spanyol Szuperkupa, első mérkőzés:


Athletic Bilbao-Barcelona 1-2 (1-0)


Gól: De Marcos (44.), ill. Xavi (58.), Pedro (68.)

Athletic Bilbao: Iraizoz – Iraiola, Aitor Ocio, Amorabieta, Koi – Susaeta, Orbaiz, Gurpegi, Yeste – Llorente (Etxeberría, 72.), De Marcos (Toquero, 59.)

Barcelona: Valdés – Alves, Puyol, Piqué, Abidal – Touré, Xavi (Busquets, 80.), Keita – Henry (Jeffren, 72.), Pedro, Bojan

Ajánlott videó

Olvasói sztorik