Élet-Stílus

Balzsaynak meg kell vernie ellenfelét

A magyar világbajnok és edzője visszafogottan nyilatkozott a szombati címvédésről, Csötönyi Sándor szerint azonban meg kell vernie Robert Stieglitzet Balzsay Károlynak.

Balzsay Károly arra számít, hogy szombaton jó meccset vív német kihívójával, Robert Stieglitz-cel Budapesten, és hazai környezetben, a Syma Csarnokban megvédi a Boksz Világszervezetnél (WBO) őrzött nagyközépsúlyú vb-övét. Erről a magyar öklöző a hétfői sajtótájékoztatón beszélt, hangoztatva: fantasztikusan jó érzés számára, hogy második címmérkőzését Magyarországon vívhatja.

“Már két hete nagyon erős jöhetnékem volt Hamburgból. Bízom benne, hogy a lelkesedésem töretlen marad, s a szombati bokszest főmeccsén jó bunyóval, jó mérkőzésen tudok majd győzni” – fogalmazott a német profi istálló, az Universum magyar világbajnoka, aki mondandója lényegét később németül is megismételte. Ellenfeléről elismerően nyilatkozott, s azt mondta, régóta ismeri, nagyon erős, irammenő bokszoló Stieglitz, aki ellen azonban úgy megy a kötelek közé, hogy eredményes lesz, mert idehaza különösen ki akar tenni magáért.

Balzsaynak meg kell vernie ellenfelét 1

Riválisa úgy fogalmazott, hogy tudja, ő az esélytelenebb, ám szeretné megnehezíteni Balzsay dolgát. “Természetesen hazai pályán ő az esélyesebb, nagyon jó ökölvívó, de van hátránya is annak, hogy Budapesten bokszolunk, mivel így Balzsay felelőssége nagyobb” – így Stieglitz.

A magyar világbajnok német mestere, Fritz Sdunek az MTI-nek látszólag óvatoskodva, de mosolyogva azt mondta, 51 százalékra taksálja tanítványa győzelmi esélyét, ám – mintegy a kihívó gondolatába kapaszkodva – óvott attól, hogy a magyar közeg túlságosan is nagy terhet rakjon Balzsay vállaira.

A szintén világbajnok klubtárs, a félnehézsúlyban trónját veretlenül őrző Erdei Zsolt biztosra vette Balzsay budapesti sikerét, csupán annyi “féltenivalót” fűzött hozzá, hogy barátjának ugyanolyan szerényen, az ellenfelet nem lebecsülve kell bokszolnia, amint azt eddig is tette. “Ami saját lehetőségeimet illeti, 90 százalékig biztos vagyok benne, hogy még az idén meglesz az én világbajnoki címvédő meccsem is, az, hogy kivel, teljesen mindegy, csak kapjam meg a lehetőséget” – jelentette ki a távirati iroda érdeklődésére.

Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke nem óvatoskodott, amikor a Balzsay-Stieglitz összecsapás kimenetelét firtató kérdésre költői kérdéssel, majd egyértelmű tippel válaszolt: “Ha ezt a srácot nem veri meg Karesz, akkor ugyan kit fog? Világbajnokunk sokkal jobb bokszoló a németnél, egyértelműen ő az esélyes.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik