Élet-Stílus

Cannavaro is betalált a Realnak (videó)

A Juventus és Aston Villa jutott be a Béke-kupa elnevezésű felkészülési torna fináléjába. Előbbi a Real Madridot, utóbbi az FC Portót győzte le az elődöntőben.

A Juventus a Bajnokok Ligája előző kiírásában oda-vissza (2-1, 2-0) legyőzte a Real Madridot, és a két csapat sevillai Béke-kupa-találkozóját is az olasz gárda nyerte, hiába volt több helyzete a nyáron alaposan megerősített királyiaknak.

Juventus-Real Madrid 2-1

A „zebrák” mindkét félidő elején betaláltak Jerzy Dudek kapujába: Alessandro Del Piero asszisztálása mellett a harmadik percben a Realban három évet lehúzó Fabio Cannavaro, a 49. percben pedig a bosnyák Hasan Salihamidzic fejelt góltérően.

A spanyolok becsületgólját a nyáron 94 millió euróért szerződtetett Cristiano Ronaldo szerezte, a portugál klasszis 0-1-nél a Raúl által kiharcolt büntetőt értékesítette. Az aranylabdás támadó később akár másodszor is egyenlíthetett volna, csakhogy Gianluigi Buffon megakadályozta ebben.

A másik elődöntőben az Aston Villa 37 perc alatt kétgólos előnybe került az FC Portóval szemben, miután Emlie Heskey találata után Steve Sidwell közelről a kapuba pofozta a labdát.

Aston Villa-FC Porto 2-1

Bár a portugál aranyérmes a 69. perctől kezdve emberelőnyben futballozott (Heskeynek villant a piros lap), csak a szépítésre futotta az erejéből. A találkozó végén a brazil Hulk büntetőből kozmetikázott az eredményen.

A rajtra összeáll a Real

Karim Benzema, a Real Madrid egyik nyári szerzeménye szerint folyamatosan javul az alakulat, és a bajnoki rajtig, augusztus végére pedig teljesen össze is áll majd.

„Az előidényben vagyunk, jelenleg az elemek feltöltése zajlik, de a bajnoki rajtra százszázalékos állapotban leszünk. Nyugodtak lehetnek a szurkolók, mindannyian azon vagyunk, hogy nagy meccseket játsszunk, és biztosíthatok mindenkit, hogy nagyon jó csapat a miénk. A bajnokságot, a Bajnokok Ligáját és a Király Kupát is meg akarjuk nyerni, amint azt tette legutóbb a Barcelona” – mondta a francia támadó.

Béke-kupa, elődöntő:
Aston Villa-FC Porto (portugál) 2-1 (2-0)
Gól: Heskey (14.), Sidwell (37.), ill. Hulk (90., 11-esből)
Kiállítva: Heskey (69., Aston Villa)

Juventus-Real Madrid 2-1 (1-1)
Gól: F. Cannavaro (3.), Salihamidzic (49.), ill. Cristiano Ronaldo (41., 11-esből)

További program, döntő:
Aston Villa-Juventus, vasárnap, 22:30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik