Élet-Stílus

Könnyed pólós siker a románok ellen

A románokat magabiztosan verte a magyar férfi vízilabda-válogatott, és az ötödik helyért Németországgal játszik szombaton a római világbajnokságon.

Az előző mérkőzésen kapott piros lap miatt automatikusan egy meccsről eltiltott Kemény Dénes helyett alkalmi szövetségi kapitányként a kapusedző Mátéfalvy Csaba dirigálta a kispadról a magyar csapatot, amely a felkészülés során meglepő vereséget szenvedett a románoktól.

A június végi, bukaresti tornán 6-5-re kikapott a magyar szakember, az Újpesttel és a Honvéddal bajnoki címek garmadáját begyűjtő Kovács István vezényelte házigazdáktól, igaz, a visszavágás nem sokkal később, a július 2-i, ceglédi találkozón sikerült (11-4).

A fontosabb azonban a csütörtöki, római vb-összecsapás volt, hiszen – ha már a négy közé jutás nem sikerült az olimpiai bajnoki címet védő, bár időközben átalakult együttesnek – az 5. hely még elérhető volt, az odavezető úton pedig meg kellett verni Románia gárdáját.

GALÉRIA

GALÉRIA

Az elején ennek megfelelően két góllal elhúzott a magyar csapat (2-0, 3-1), a románok azonban a szokott szívóssággal tapadtak, nem hagyták, hogy nagyon ellépjenek Biros Péterék.

Olyannyira, hogy a “párosjáték” folyamatos maradt, magyar gólra rendre jött a román válasz is (4-2, 5-3, 6-4, 7-5). Aztán 8-6-nál a pólós kérdezz-felelek véget ért, mert Varga Dániel előnygóljával háromra hízott a különbség (9-6), sőt Hosnyánszky Norbert elemi erejű büntetője után már 10-6-ot mutatott az eredményjelző.

A befejező nyolc percben aztán meglett az ötgólos differencia is a 13-8-as “végbizonyítványt” kiállító csapatkapitány, Biros révén, s magabiztos magyar győzelemmel zárult a csata.

nyilatkozat

Varga Dénes: “Alapvetően sima meccs az ilyen, ha összejön az, amit elterveztünk. Most összejött, az elejétől vezettünk, s végig mi domináltunk. Valószínűleg hasonló meccs lesz a holnaputáni is, amelyen várhatóan a németek következnek, bár Kanada okozott itt már meglepetést.”

Később aztán kiderült, hogy a magyar válogatott Németország együttesével találkozik az 5. helyért, szombaton 10:40 órától.

Róma, világbajnokság, férfiak, az 5-8. helyért:
Magyarország-Románia 13-8 (3-1, 3-3, 4-2, 3-2)
A magyar gólszerzők: Kiss G. 3, Madaras, Biros, Varga Dániel 2-2, Szivós, Hárai, Hosnyánszky, Varga Dénes 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik