Élet-Stílus

Álomdöntő az Arany-kupán

A CONCACAF-zóna két legjobb csapata jutott be a labdarúgó Arany-kupa fináléjába. A házigazda Egyesült Államok könnyedén intézte el Hondurast, míg Mexikó tizenegyesekkel búcsúztatta Costa Ricát a csütörtöki elődöntőben.

A júniusi Konföderációs Kupán is döntőbe jutott Egyesült Államok legjobbjai nélkül is bejutott a fináléba a hazai rendezésű Arany-kupán, miután 2-0-ra legyőzte Honduras válogatottját.

Az amerikaiak néhány kihagyott lehetőség után a 45. percben Clarence Goodson fejesgóljával szereztek vezetést, majd a második félidő végén ismét betaláltak. Egy gyors kontra során Kenny Cooper adta meg a kegyelemdöfést, jóllehet, néhány perccel korábban hondurasiak nagy helyzetet puskáztak el.

Padlón Honduras (MTI/EPA)

Padlón Honduras (MTI/EPA)

„Sajnos nem sikerült elérnünk a célunkat. Nincs mit tennünk, el kell fogadnunk, hogy jelenleg ennyit tudunk, és tanulnunk kell ebből az elvesztett mérkőzésből” – magyarázta Reinaldo Rueda, Honduras szövetségi kapitánya.

A másik ágról is az esélyesebb csapat, jelesül Mexikó jutott a torna döntőjébe, jóllehet, csak büntetőkkel tudta legyőzni Costa Rica válogatottját. A mexikóiak számtalan helyzetet elhibáztak, még büntetőből sem tudtak betalálni. Bár a mérkőzés végén – egy kapusbakiból született góllal – ugyan csak megszerezték a vezetést, de a 93. percben Froylan Ledezma kiegyenlített.

Costa Ricának viszont a büntetőkkel már nem volt szerencséje, Mexikó 5-3-ra nyerte a szétlövést, így az Arany-kupa döntőinek történetében negyedszer csaphat össze az Egyesült Államokkal.

1993-ban (4-0) és 1998-ban (1-0) Mexikó nyert, a 2007-es fináléban viszont az amerikaiak bizonyultak jobbnak (2-1).

Arany-kupa, elődöntő:
Honduras-Egyesült Államok 0-2 (0-1)
Gól: Goodson (45.), Cooper (90.)

Costa Rica-Mexikó 1-1, 11-esekkel: 3-5
Gól: Ledezma (93.), ill. Franco (88.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik