Élet-Stílus

Ferguson nem tart a Citytől és az Arsenaltól

Az olajsejkek millióból alaposan megerősítette keretét a Manchester City együttese, az angol bajnok trénere ennek ellenére nem számol velük. Sir Alex Ferguson szerint jövőre három csapat esélyes a bajnoki aranyra: a címvédő MU, a Chelsea és a Liverpool.

Burkoltan kritizálta kollegája átigazolásait a Manchester United trénere. Ferguson szerint hiába szerződtetett le számos klasszis képességű játékost a kisebbik manchesteri gárda, egyelőre nincsen esélyük arra, hogy megtörjék a nagy négyes (MU, Chelsea, Liverpool, Arsenal) uralmát.

„A City kerete tele van támadókkal, kit fognak kihagyni a kezdőből? Adebayort, Tevezt, Robinhót vagy Santa Cruzt? Nem hiszem, hogy az elkövetkező szezonban bármit is nyernének. A bajnokságban és a kupában továbbra is a Chelsea és a Liverpool lesznek a legkomolyabb riválisaink” – nyilatkozta a skót mester, aki sorozatban harmadik bajnokságát nyerte a MU-val.

Ferguson nem tart a Citytől és az Arsenaltól 1

A városi rivális City többek között a Unitedtól is igazolt, az argentin Carlos Tevez költözött a város másik felébe. „Megértem a szurkolóinkat, hogy sajnálják Carlos távozását. Az én döntésem volt, remélem utólag nem bánom meg. Remek támadónak tartom, de szerintem nem ér 25 millió fontot ” – így Ferguson, aki Mark Hughes-zal ellentétben egyelőre visszafogottan költött a játékospiacon.

A csapat rekordösszegért (80 millió font) megvált az aranylabdás Cristiano Ronaldótól, de egyelőre csak Michael Owen (ingyen), Antonio Valencia (16 millió) és Gabriel Obertan (3 millió) érkezett.

Ferguson külön kitért az egyik legjobbjától ismét megváló Arsenalra, amelynek a trénerére ismét óriási feladat vár. „Új csapatot kell megint csak építenie Arsene Wengernek azok után, hogy eladták legveszélyesebb támadójukat, Emmanuel Adebayort a Citynek. Úgy tűnik, hogy nincsen annyi pénzük a keret megerősítésére, mint a riválisoknak. Wenger fantasztikus munkát végzett az elmúlt években a csapattal, biztos vagyok benne, hogy a következő szezonban is ők fogják a legszebb focit játszani a ligában. Az eredmények majd megmutatják, hogy mire jutottak.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik