Élet-Stílus

Ibracadabra a Barcelonáé?

A spanyol sajtóban megjelentek szerint Ibrahimovic a Bajnokok Ligája győzteséhez szerződött. A svéd támadóért a katalánok 40 millió eurót és Eto'ót adják, plusz Alekszandr Hleb egy évig kölcsönben az Interben játszik.

Péntek reggel a spanyol lapok egyöntetűen a tárgyalások előrehaladott voltáról számoltak be, ám a barcelonai sport.es összes konkurensét megelőzte – a Catalunya Radio információira hagyatkozva a sportlap a svéd támadó árát is megszellőztette.

Az „Ibrahimovic, fichado!” címet viselő cikk szerint a Barcelona megválik a kameruni Samuel Eto’otól és a fehérorosz Alekszandr Hlebtől (a középpályás egy évre kölcsönbe érkezik a San Siróba, az olaszok jövő nyáron élhetnek opciós jogukkal), emellett 40 millió eurót – a Marca 35 millióról tud – utal át a lombardoknak.

A Milánóban tartózkodó barcelonai vezérkar a hírek szerint csütörtök éjjelre állapodott meg az Inter elnökével, Massimo Morattival.

Ibrahimovic a Camp Nouban varázsolhat tovább (Ansa)

A Maxwell-ügyletben (az olaszoknál kevés lehetőséget kapó szélső hátvéd 5 millió euróért lett a gránátvörös-kékeké) remekül egyetértő két klub közül állítólag a milánóiak kezdeményezték az újabb tranzakciót.

A nemzetközi porondon is sikerekre vágyó Ibrahimovic ugyanis kijelentette, hogy akár csökkentett fizetésért is játszana a Barcelonában. Az olaszok felvették a kapcsolatot az ‘El Tricampeon’ vezetőivel, akik Eto’o beleegyezését követően rögtön a tettek mezejére léptek.

Azok után, hogy a David Villa megszerzéséért tett erőfeszítéseiket nem koronázta siker, Laportáék számára egy megoldás maradt – az eredeti, igaz, drágább nyár eleji elképzelés: Zlatan Ibrahimovic.

Mivel a barcelonai szakvezető, Pep Guardiola is áldását adta a vezetőség tervére, Laporta felhívta Morattit, és Txiki Beguiristain sportigazgató, illetve Raul Sanllehi társaságában Milánóba repült, ahol hamarosan megegyezett az Inter vezetőjével.

Az összeállítás külön kitér a hírhedten öntörvényű svédet érintő részletekre is. Így Ibrahimovic vállalta, hogy a milánóinál kevesebb pénzért futballozik a Camp Nouban, illetve, hogy „nem nő Messi fejére”, azaz nem homályosítja el a csapat első számú, valószínűleg Aranylabda-várományos csillagát.

A kameruni támadó a maga részéről szeretné kialkudni elődje 12 millió eurós éves fizetését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik