Élet-Stílus

F1: Bourdais új állás után nézhet

Csütörtök délelőtt a Toro Rosso hivatalos közleményben jelentette be, hogy a korábbi híreknek megfelelően megvált francia pilótájától, Sebastien Bourdais-tól.

Csütörtökig húzta a Toro Rosso, hogy bejelentse, elküldte a komolyabb eredményekkel adós Sebastien Bourdais-t.

Sokatmondó volt, ahogy a Német Nagydíjon történt kiesése után veregették a bokszban a pilóta hátát, végleges búcsúnak tűnt, ehhez képest a hivatalos álláspont az volt, hogy a négyszeres Champ Car-győztes a Hungaroringre is jön.

Közben a komolyabb lapok szinte tényként írták, hogy Mogyoródon már a 19 éves Jaime Alguersuari lesz Sebastien Buemi csapattársa, a spanyol a vairanói tesztpályán próbálgathatja majd az autót.

Bourdais teljesítményével elégedetlen volt a Toro Rosso (MTI/EPA)

Bourdais teljesítményével elégedetlen volt a Toro Rosso (MTI/EPA)

Belátta a Toro Rosso is, hogy nem halogatható tovább a hivatalos bejelentés, csütörtök délelőtti közleményében a csapat elismerte a szakítás tényét.

“Sebastien második évében világossá vált, hogy ez a kapcsolat nem teljesítette az elvárásainkat” – áll a szigorú közleményben. “Ezért úgy döntöttünk, hogy a világbajnokság következő állomásán, a Magyar Nagydíjon mást ültetünk a helyére.”

A közlemény nem említi Alguersuari nevét, mégis meglepő lenne, ha nem az ifjú tehetség kapna lehetőséget. Bourdais négy Champ Car-győzelme mellett 2002-ben Forma 3000-es (mai GP2) címet is szerzett, a Forma-1-ben ennek ellenére meglepően eredménytelenül szerepelt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik