Élet-Stílus

Új párospartner után nézhet Janics

Az Eb-hez hasonlóan az augusztusi világbajnokságon is egyesben indul Kovács Katalin. A kajakkirálynő a pekingi kudarccal már nem foglalkozik, megtalálta a helyét, új edzőjével és társaival remekül kijön, végre felszabadultan tud versenyezni.

A brandenburgi Európa-bajnoksághoz hasonlóan a kanadai Dartmouth-ban augusztus 13-16-án sorra kerülő vb-n is egyesben és nem Janics Natasával párosban indul majd Kovács Katalin, a Domino Honvéd kajakosa. A hazai szövetség körlevele szerint a kétszeres olimpiai és 23-szoros vb-aranyérmes sportoló társa egyáltalán nem neheztelt.

Pekingben sem talált legyőzőre a Kovács-Janics páros (mti)

Pekingben sem talált legyőzőre a Kovács-Janics páros (MTI)

“Natival megbeszéltük, hogy maradok az egyesnél. Bennem volt némi dilemma a párosunk miatt, de ő támogat ebben, és ez sokat jelent nekem” – nyilatkozta Kovács, aki 20. kontinenselsőségét ünnepelhette Németországban. Csipes Ferenc tanítványa K-1 500 és 1000 méteren, valamint a 200 méteren rajtoló négyes tagjaként állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Ünnepelni egyelőre nem volt ideje Kovácsnak, hiszen már kedden ismét edzésre kellett jelentkeznie Ráckevén.

janics új partnerrel próbálkozhat

A kajakkirálynő dilemmáját az okozta, hogy az ötkarikás számokban válogató, másfél héttel ezelőtti szegedi versenyen egyesben és Janics Natasával párosban is győzött 500 m-en, mivel azonban a világversenyeken nagyon szoros az időrend, a két szám közül csak az egyiket vállalhatja. Döntése egyben azt is jelenti, hogy női K-2 500 m-en is vb-válogató lesz a jövő hétvégi országos bajnokság. Janics azon a viadalon új párral ismét próbálkozhat.

A 33 éves sportolónő a szezon első versenyén a vártnál gyengébben szerepelt, de nem foglalkozott a szórványos bírálatokkal: „A szolnoki válogató után kaptam pár kritikát, de igazából tudtam, hogy ez nem a valós kép. Nem a rangsorolóra, de még csak nem is a Világkupára hangoltunk, az idén a válogató, az Európa-bajnokság és természetesen az augusztusi világbajnokság jelentette és jelenti a fő versenyt. Csipes Ferenccel arra törekedtünk, hogy az olimpiai távon mindent eldöntő válogatóra és a kontinensviadalra időzítsük a formát. Ez tökéletesen sikerült is.”

A pekingi olimpián favoritként a dobogóról is lemaradt 500 egyesben Kovács, aki saját bevallása szerint már nem foglalkozik az egy évvel ez előtti eseményekkel. „Nem rágódtam ezen, Peking már az Európa-bajnokság előtt a múlté volt” – nyilatkozta a sportolónő, aki megtalálta a helyét a Honvédnál. „Jó a csapat, mindenki pozitívan gondolkodik, mindenki kőkemény az edzéseken, ami nagyon ösztönző. Ahogyan az is, hogy felszabadultan tudunk versenyezni, és ez azt hiszem, meglátszik az eredményeinken.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik