Élet-Stílus

Csodaszabadrúgások, Carlosénál is van szebb

A FigyelőNet rangsorolta a világ legszebb szabadrúgásból szerzett góljait. A dél-afrikai Katlego Mphela spanyoloknak lőtt bombagólja csak az ötödik, és mint alábbiakban kiderül, még Roberto Carlos csodalövését is felül lehetett múlni.

5. Katlego Mphela (dél-afrikai, 2009)

Katlego Mphela a Konföderációs Kupán, a spanyolok elleni bronzmeccsen lőtt gólja ötödik a rangsorunkban. A dél-afrikai játékos a Kígyó térről bombázta a labdát a kapuba, és ezzel a 93. percben hosszabbításra mentette a mérkőzést. Más kérdés, hogy a Dél-Afrikának be kellett érnie a negyedik hellyel.

4. David Beckham (angol, 2001)

David Beckhamet a pokolba kívánták az angolok az 1998-as világbajnokság nyolcadöntőjében elkövetett, piros lapot érő szabálytalansága miatt, amely a szigetországiak búcsújában nagy szerepet játszott. Ennek a gólnak köszönhetően azonban megbocsátották neki azt a buta hibát, és ezután már hősként ünnepelték. Ráadásul ezzel a csodás szabadrúgással a SpiceBoy kijuttatta az angol nemzeti csapatot a 2002-es seregszemlére.

3. Ronaldinho (brazil, 2002)

Ronaldinho szabadrúgása az angolok vesztét okozta a 2002-es világbajnokságon. A brazil sztár – későbbi aranylabdás – lövése (vagy lecsúszott beadása…?) ugyan nem tűnik védhetetlennek, csakhogy mindenki, a rutinos David Seaman kapussal az élen beadásra számított, s az Arsenal egykori hálóőre később hiába igyekezett, már nem tudta kipiszkálni a labdát a jobb felsőből.

2. Roberto Carlos (brazil, 1997)

Roberto Carlos 1997-ben olyan gólt lőtt szabadrúgásból a franciáknak, amelyet azóta is sokan a világ legszebb találatának tartanak. A brazil lövése nyomán fizikusok sokasága igyekezte megfejteni, miképp írhatott le a labda ilyen röppályát. Egy vicces netes hozzászólás szerint, az ufók keze is benne volt…

1. Erine Hunt (angol, 1970)

A most 66 éves Erine Hunt neve kevésbé ismert, pedig aki ilyen gólokat szerzett, minimum megilleti a világhír. A Coventry játékosának lövését többen megpróbálták utánozni. Nem véletlenül, hiszen aligha lehet ennél nagyobb gólt lőni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik