Élet-Stílus

Magyar érem az öttusa-Eb-n

Bronzérmet szerzett a Kovács Sarolta, Vörös Zsuzsanna, Gyenesei Leila összeállítású magyar csapat szombaton, a lipcsei öttusa Európa-bajnokság női versenyében. Az első helyen a britek, a másodikon az oroszok végeztek.

Egyéniben Kovács Sarolta szerepelt a legjobban a magyarok közül: ő hatodikként zárt, míg Vörös Zsuzsanna 17., Gyenesei Leila 20., az egyéni induló Cseh Krisztina pedig 35. lett.

Győzött az elmúlt két év világbajnoka, a francia Amélie Cazé, mellette még a brit Heather Fell és az orosz Jevdokija Grecsicsnyikova állhatott fel a dobogóra a lipcsei Európa-bajnokságon.

A magyarok közül Kovács teljesített a legjobban (MTI)

A magyarok közül Kovács teljesített a legjobban (MTI)

Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány tájékoztatása szerint, a vívás és az úszás után még mindhárom magyar csapattag az első tízben volt (az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Vörös második helyen állt), ám a lovaglás csak Kovácsnak sikerült jól, ez pedig alapvetően befolyásolta az egyéni szereplést.

Kovács az egy másodperces, minimális időtúllépésével, egyébként hibátlan teljesítményével tartotta a lépést az élcsoport tagjaival, az 1000 pont alatt teljesítő Vörös és Gyenesei viszont jelentősen visszacsúszott a versenyben.

A magyarok részéről azért akadtak figyelemre méltó részeredmények, Gyenesei megnyerte az úszást, Vörös 1000 pontos vívásával holtversenyben harmadik volt az első számban, Kovács pedig a lovaspályán hiba nélkül ment végig.

Nyilatkozatok

„Az új rendszerben a második kanyarban lovagolnak a két szám után a mezőny első felében állók, így nekik kell megküzdeniük az időnként lestrapált lovakkal. Zsuzsa lovát az első fordulóban annyira megdolgoztatták, hogy a másodikban nehezen lehetett vele bánni, Leiláét pedig le is kellett cserélni, annyira rosszul teljesített elsőre, s a tartalék ló sem volt jó” – mondta az MTI-nek Pálvölgyi Miklós.

Csapatban bronzérmes lettek a magyarok hölgyek. Az első helyen a britek, a másodikon az oroszok végeztek.

Vasárnap a férfiak döntőjét rendezik, a mezőnyben ott lesz Marosi Ádám, Tibolya Péter, valamint Németh Róbert is.

Eb, női egyéni:
1. Amélie Cazé (francia) 5652 pont
2. Heather Fell (brit) 5616
3. Jevdokija Grecsicsnyikova (orosz) 5588

6. Kovács Sarolta 5508
17. Vörös Zsuzsanna 5220
20. Gyenesei Leila 5104
35. Cseh Krisztina 4252

Csapat:
1. Nagy-Britannia 16316 pont
2. Oroszország 16120
3. Magyarország 15832

Ajánlott videó

Olvasói sztorik