Élet-Stílus

Overdose már Franciaországban gyógyul

A magyar versenyló állapota biztató, az utazás alatt végig nyugodt volt. Mikóczy Zoltán, Overdose tulajdonosa már egy augusztus végi versenybe is benevezte Dózit.

Overdose Max Fournier mesterkovács – aki eddig is az Overdose gyógykezelését végző csapat lelke volt – javaslatára Nantes-ba kerül. A rehabilitáció szempontjából Nantes kiváló lehetőséget biztosít a magyar versenyló számára. Mikóczy elmondása szerint kizárólagosan rehabilitációról, tehát a pata teljes regenerálódásáról van szó, és nem pedig versenyre történő felkészülésről.

Kényelmesen utazott

Egy puha rugózású hat férőhelyes szállítójárműben egyedüli lóként utazott Franciaországba. Dózi az út során tökéletesen állt, egyáltalán nem volt ideges, és nagyon jól viselte az utazást. A versenylovat többek között Budinszki Barbara, Overdose munkalovasa is elkísérte.

Mikóczy tervei szerint Overdose bizonyosan eltölt egy hónapot Nantes-ban, az őszi programról csak ezután lehet bármi biztosat mondani. A programtól függ ugyanis, hogy melyik tréningtelepre kerül, a Soumillon által javasolt Chantillyba vagy az angliai Pulboroughba. Idén már biztosan csak Európában fog versenyezni: a fő cél a párizsi Prix de l’Abbaye, ahol tavaly a kései visszastart miatt nem tudta megmutatni a képességét.

Párizs a cél

Legvalószínűbb, hogy szeptember 13-án egy Group 3-as párizsi versenyben fog kezdeni, ugyanazon a pályán, Longchampban, ahol majd a Prix de l’Abbaye-t futják október 4-én. Viszont ha Overdose gyorsabban gyógyul, és jól mutatja magát, akkor ez az augusztus 21-i angliai verseny is számításba jöhet Yorkban vagy a Goldene Peitsche Baden-Badenben.

Magyar Derby a Kincsen parkban

A szezon legnagyobb galoppversenyét futják vasárnap a Kincsem Parkban: a hároméveseknek kiírt 87. Magyar Derby távja 2400 méter, az összdíjazás 10 millió forint lesz.

A 19 indulóból kiemelkedik a Nemzeti Díjat nyert Dr Guru, valamint az Alagi Díjban első Windsor. Nemzetközi a zsoké gárda, hét ország lovasai ülnek ugyanis nyeregbe a klasszikus futamban. A 10 futamos versenynap, amelyre a belépés díjtalan, 14 órakor kezdődik, a Derby-t 18:10-kor futják, az eseményről a Sport1 élőben számol be. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik