Élet-Stílus

Monstre magyar csapat a kajak-kenu Eb-n

A házigazda németeket is megelőzve, a létszámot tekintve a magyar válogatott viszi el a pálmát a brandenburgi kajak-kenu Európa-bajnokságon.

Storcz Botond szövetségi kapitány együttese 36 fős, míg a hazai színeket „csak” 32-en képviselik az Eb-n, melyre 35 ország több mint 500 sportolója nevezett, köztük Vajda Attila, Kovács Katalin és Janics Natasa mellett további 14 pekingi bajnok.

Az előzetes program szerint két számban – a kevés nevező miatt – nem rendeznek előcsatározásokat: a kenunégyesek 1000 és 200 méteres versenye csak döntőből fog állni.

Egy kilométeren Tóth Márton, Volein Viktor, Sarudi Pál és Mike Róbert, a legrövidebb távon pedig Balázs Péter, Horváth Gábor, Bozsik Attila, valamint Sarudi alkotja a magyar hajót.

Kovács katalin jó formában várja az Eb-t (MTI)

Kovács Katalin jó formában várja az Eb-t (MTI)

A Berlintől mintegy 50 kilométerre nyugatra fekvő Brandenburg an der Havel egyébként most először ad otthont kajak-kenu világversenynek, annak ellenére, hogy a város szülötte a sportág egyik, ha nem a legnagyobb alakja, Birgit Fischer.

A nyolcszoros olimpiai és 27-szeres világbajnok, egykori keletnémet kajakos a sportág legfiatalabb és legidősebb ötkarikás aranyérmese is egyben: Moszkvában 18, a görög fővárosban pedig 42 évesen lett olimpiai bajnok.

Bringával az Eb-re

Már a megnyitó előtt hozott egy nem mindennapi sportteljesítményt a csütörtökön kezdődő Eb: a kontinentális szövetség (ECA) brit tagja, Rosie Gray – aki a mérlegelésért lesz felelős a viadalon – férjével együtt kerékpárral tette meg az utat Angliától Németországig. A házaspár azt tervezi, hogy az Európa-bajnokság után – bár más útvonalon, de – hasonló módon jut haza Angliába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik