Élet-Stílus

Loeb kiesett Görögországban

A világbajnoki sorozat hetedik versenyének szombati első szakaszán kisodródó vb-címvédő Sébastien Loeb feladta az Akropolisz-ralit.

Az összetettben vezető francia pilóta a szombati versenynap első gyorsasági szakaszán, a 17.25 kilométeres Klenia-Mükéné speciálison egy jobbos kanyarban kisodródott, Citroenje megrongálódott – a vezetőoldalon alaposan behorpadt, s egyik kereke is kitört -, ennek nyomán pedig úgy döntött, hogy nem folytatja a versenyt.

Bár a gyors kanyarban a francia hatodik sebességben száguldott, a balesetben sem ő, sem navigátora, a monacói Daniel Elena nem sérült meg.

Loeb Citroen C! WRX autója - amikor még egyben volt (MTI/EPA)

Loeb Citroen C! WRX autója az Akropolisz-ralin – amikor még egyben volt (MTI/EPA)

Loeb a harmadik helyen állt a görögországi versenyen. Összetettbeli elsőségét akkor is megőrzi, ha a jelenleg éllovas finn Mikko Hirvonen győz.

A finnt alaposan meglepte a fejlemény – Loeb utoljára a 2008-as svéd-ralin nem fejezett be versenyt – így jelezte, megpróbál minél több pontot „hozni” a francián:
„Ez elég meglepő” – ámélkodott Hirvonen. „Még nagyon sok van a célig, és Sebastien példájából okulva arra is figyelnem kell, nehogy a sorsára jussak.”

Hirvonen mögött a spanyol Dani Sordo – Loeb csapattársa – 1.8 másodpercre szűkítette hátrányát, a gumiabroncsok tapadására panaszkodó hispán mögött Petter Solberg következik, a norvég hátránya 38.9 másodperc. Szombaton és vasárnap összesen 11 mért szakaszt bonyolítanak le.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik