Élet-Stílus

Ronnie-k nélkül a brazilok

A brazil szövetségi kapitány, Carlos Dunga a formán kívüli Ronaldinhóval és a hazatérését követően több gólt is szerző, a napokban viszont megsérülő Ronaldóval sem számol a közeljövőben.

A brazilokra két vb-selejtező vár – június 6-án Montevideóban Uruguay, míg négy nappal később hazai környezetben, Recifében a dél-amerikai listavezető Paraguay lesz az ellenfelük. A szövetségi kapitány által kijelölt keret ugyanakkor nyáron a dél-afrikai Konföderációs-kupán próbálja megvédeni 2005-ben szerzett címét.

Dunga már korábban is jelezte: a két egykori aranylabdás csak akkor szerepelhet a válogatottban, ha fizikailag és pszichésen is felkészültek, a szakvezető ugyanakkor mindkét játékosnak üzent.

„Mindannyiunknak szüksége van arra a Ronaldóra, akit jól ismerünk. Ám a klubjában is igazolnia kell, hogy hasznára lehet a válogatottnak. Visszatérése óta javult, de még meg sem közelíti a régi Ronaldót.”

Együtt a brazil keret - Dunga nyárig egyben tartja együttesét (placar.br)

A brazil keret – Dunga nyárig egyben tartja csapatát (placar.br)

A brazil csapatnak a 2006-os vb-kudarc után búcsút intő Ronaldo a napokban szedett össze egy kisebb vádli-sérülést. Emiatt nem léphet pályára szombaton a dél-amerikai ország bajnokságában, illetve valószínűleg a Brazil-kupa jövő szerdai elődöntőjében a Vasco da Gama ellen sem. A Fenoménnek becézett, kétszeres aranylabdás csatárnak szerdán a Fluminense elleni, 2-2-re végződött kupatalálkozón fájdult meg a lábikrája.

A 32 éves Ronaldo 2008. február 13-án, még a Milan színeiben, súlyos térdsérülést szenvedett, amelynek következtében annak a veszélye is fennállt, hogy végleg fel kell hagynia a futballal. A Corinthians decemberben szerződtette, azóta 14 mérkőzésen 10 gólt szerzett – igaz, elsősorban a paulista bajnokságban, szerényebb képességű riválisok ellen.

Ronaldinho sincs sokkal jobb passzban, a Milan középpályása ritkán jut lehetőséghez, s ha játszik, nem „váltja meg a világot”.

A játékosnak a válogatottban sem ment igazán: legtöbbször csereként jutott szóhoz.
„Minden tőlem telhetőt megteszek azért, hogy magára találjon. Hiszek benne, hisz egy kivételes képességű futballista. Mostanában rájár a rúd, de úgy vélem, előbb-utóbb átküzdi magát a nehézségeken” – vélte Dunga.

Ronaldo kisebb sérüléséig kezdett magára találni a Corinthiansban (MTI/EPA)

Ronaldo kisebb sérüléséig kezdett magára találni a Corinthiansban (MTI/EPA)

A játékos elfogadta a döntést, és Datasport.it-nek nyilatkozva jelezte: első lépésként mindent megtesz azért, hogy visszaverekedje magát a Milan kezdőcsapatába.

„Most a Roma elleni rangadó foglalkoztat. A stílusom már nem fog változni: arra törekszem, hogy sikerüljön a játék, és ennek kapcsán a győzelem. Persze, örömmel telítve könnyebb futballozni. Több lehetőségre számítottam Milánóban, s ezt elég nehezen dolgoztam fel. De itt van a Roma elleni fontos meccs, és remélem, ősszel már a BL-ben bizonyíthatom, hogy rejlik még bennem egy s más.”

a brazil keret

Kapusok:
Julio Cesar (Inter), Gomes (Tottenham), Victor (Gremio)
Védők:
Maicon (Inter), Daniel Alves (Barcelona), Alex (Chelsea), Juan (Roma), Lúcio (Bayern), Luisao (Benfica), Kleber (Internacional), Andre Santos (Corinthians).
Középpályások:
Anderson (Manchester United), Gilberto Silva (Panatinaikosz), Josue (Wolfsburg), Ramires (Cruzeiro), Elano (Manchester City), Felipe Melo (Fiorentina), Julio Baptista (Roma), Kaka (Milan)
Csatárok:
Alexandre Pato (Milan), Luis Fabiano (Sevilla), Nilmar (Internacional), Robinho (Manchester City).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik