Élet-Stílus

Halogatják Michael Jackson visszatérését

Halasztják Michael Jackson nyáron kezdődő londoni koncertsorozatának nyitó előadásait, amelyek közül néhányat a jövő év tavaszára ütemeztek át.

A több mint egy évtizedes turnészünet után visszatérő, tizenháromszoros Grammy-díjas énekes világsztár eredetileg július 8-án kezdte volna a maratoni hosszúságúra nyúlt sorozatot.

Jackson először tíz koncertet kötött le a délkelet-londoni Greenwich közelében lévő, 20 ezer fős befogadóképességű O2 Arénában, ám a rajongók minden várakozást felülmúló rohama láttán egymás után hosszabbítgatták szeptemberig, majd 2010 februárjának elejéig, végül február végéig az előadássorozatot, amely most már ötven fellépésből áll.

A szerda esti hivatalos bejelentés szerint azonban a koncertsorozat “puszta mérete miatt” a szervezők úgy döntöttek, hogy “néhány nyitó fellépés” később lesz.

A legjobban azok a jegytulajdonosok jártak, akiknek az eredeti kezdő dátumra, július 8-ára volt belépőjük, ezt a koncertet ugyanis csak öt nappal, július 13-ára halasztották.
A következő három – július 10-ére, 12-ére és 14-ére tervezett – show azonban jövő márciusra került át, 1-jére, 3-ára és 6-ára.

Randy Phillips, a producer cég, az AEG Live elnök-vezérigazgatója nyilatkozatában elismerte: a rendezvény olyan méretűre nőtt, hogy több “felvezető időre” van szükség a színpad elkészítéséhez, a “masszív videóelemek” tartalmának programozásához, valamint a teljes produkció összeállításához és a próbákhoz. Phillips szerint nem volt könnyű döntés az eredeti menetrend megváltoztatása, de a cég “őszintén reméli”, hogy a nem Londonból érkező jegytulajdonosoknak lesz elég idejük utazási terveik módosítására.

Azoknak a rajongóknak azonban, akiknek az új időpontok nem megfelelők, a szervezők teljes jegyár-visszatérítést ígérnek.
A koncertsorozatra már márciusban mind a 750 ezer jegy elfogyott. Ez minden idők legnagyobb nézőközönsége egyetlen városban és egyazon művész esetében. Emellett rekordot döntött a jegyeladások üteme is: az internetes árusítás megkezdése után másodpercenként átlagosan 11 belépő talált gazdára.

Az értékesítés nem volt mentes a botrányoktól: sok jegy a különféle biztonsági intézkedések ellenére valamiképp üzérek kezére került, és a hivatalosan 50, illetve 75 fontért kínált belépők pillanatok alatt megjelentek az eBay internetes adásvételi portálon, esetenként 10 ezer fontos (több mint 3 millió forintos) induló árral. A példátlan érdeklődés nem véletlen: Jackson egyenes utalást tett arra, hogy ez lesz utolsó nagy-britanniai fellépése. Erre vall a koncertsorozat címe is: This is it, vagyis Ennyi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik