Élet-Stílus

Veszprém: egy győzelemre az aranytól

A címvédő MKB Veszprém feszült, kemény csatában 25-24-re nyert a Pick Szeged otthonában a férfi kézilabda-bajnokság döntőjének második mérkőzésén, és így már csak egyetlen győzelem választja el az aranyéremtől.

Paprikás hangulatban, kemény csatákkal, és izzasztó hőségben indult az egyik fél harmadik győzelméig tartó döntő második találkozója. A hazaiak az elején lépéselőnyhöz jutottak, főleg az emberhátrányban szerzett két gólnak köszönhetően.

A sokat mozgó Zvizej és a jól védő Puljezevics révén a 11. percben már 7-4 volt az állás. Támadásban újítottak a vendégek, egyre többet találták meg a labdával Vilovszkit, aki élt a lehetőséggel, és a 16. percben jött a fordulat: sorozatban hatszor volt eredményes a Veszprém, 7-10-re alakítva az állást.

A Szeged – amely közben időt kért – 12 percig nem tudta bevenni a karsérüléssel műtött Pericset helyettesítő Liszkai kapuját. Amikor Krivokapics betalált, már 12-8-ra vezetett a rivális. Amint csökkent a különbség, a vendégek kértek időt.

Lépéselőnyben a Veszprém (MTI)

Lépéselőnyben a Veszprém (MTI)

Az ex-szegedi Eklemovics a folytatásban is jó passzokkal hozta helyzetbe társait, így a szünetig még létszámfölényben sem tudott felzárkózni a Pick, amely ráadásul nem számíthatott a bokasérülés miatt az öltözőbe bicegő Puljezevicsre.

A pihenőt jól használta ki a Szeged, és megszakítás nélkül lőtt három góljával felzárkózott. Vujin büntetőjét Marjanac megfogta, így törvényszerű volt a hosszú vendég gólcsend.
Feszültség tapintható volt, sorra jöttek a kiállítások mindkét oldalon, de főleg a Veszprém játszott hátrányban.

A 41. percben fordított a Pick, és innen fej fej mellett haladt a két gárda. A 20-20-as állás „befagyott” a hőségben. Ezt a szakaszt a sok hiba jellemezte, sorjázott a rossz passz és lövés.

Iváncsik Tamás duplájával lendületet vett a címvédő, de gyorsan követte őt a hazai sereg, és ekkor Laluska volt a „parancsnok”. Lassan haladt a meccs, mert az elcsúszások miatt sokat kellett törölni a parkettát. A Szeged fantasztikusan védekezett, alig volt a vendégek előtt ziccer, így aztán 3 és fél perccel a vége előtt, 24-23-nál időt kért a Veszprém.

A záró két perc 24-24-ről és veszprémi emberelőnyről indult. Eklemovics nem hibázott a hatos vonalról, és a Szeged kért időt az utolsó támadáshoz. Andjelkovics lövését Liszkai védte, így eldőlt a csata. Ebben a szezonban ez volt az ötödik meccs a két együttes között, és mindig a Veszprém diadalmaskodott.

Döntő, 2. mérkőzés:
Pick Szeged-MKB Veszprém 24-25 (13-17)
Gól: Ghionea 6/2, Zvizej 4, Andjelkovics 4, Katzirz 3, Zubai 3, Krivokapics 2, Laluska 2, illetve Vujin 6/1, Vilovszki 5, Iváncsik G. 2, Eklemovics 2, Gulyás 2, Perez 2, Iváncsik T. 2, Korazija 2, Ilyés 1, Lapcsevics 1
A párharc állása: 2-0, a Veszprém javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik