Élet-Stílus

Gomez nélkül is nyert a Stuttgart – videó

A VfB Stuttgart győzött a Schalke 04 vendégeként, így negyedik csapatként versenyben maradt a salátás tálért folytatott küzdelemben. A Werder ötöt vágott, a Mönchengladbach kiesési rangadót nyert, a KSC már csak a csodában bízhat.

A hétközi forduló keddi játéknapján a három dobogós helyen álló együttes, a Wolfsburg, a Bayern München és a Hertha BSC is begyűjtötte a három pontot. A bajnoki címre esélyes négy csapat közül a Stuttgartnak volt a legnehezebb dolga, de Markus Babbel csapata a Schalke otthonában is diadalmaskodott.

Pedig az előjelek nem sok jót ígértek, miután a sváboknál röviddel a meccs előtt lesérült a hétvégén négyszer betaláló Mario Gomez. A legeredményesebb társuk kiesése nem zavarta meg a VfB játékosait, a brazil Cacau 20 méterről védhetetlen gólt vágott a jobb felső sarokba. A Schalke még az első félidőben szabadrúgásból egyenlített, a fordulás után viszont a Marica egy kicsorgó labdával eldöntötte az összecsapást. Vereségével a gelsenkircheni csapat végleg lemondhat a nemzetközi szereplést érő helyekről.

Az UEFA-kupában döntős Werder Bremen számára már nem volt tétje a Frankfurt elleni meccsnek, felszabadultan játszhatott Thomas Schaaf csapata. A brémaiak már az első félidőben lefocizták ellenfelüket, csak a gólok hiányoztak a játékukból. A fordulás után aztán 12 perc alatt négyet vágtak Fringsék a darabjaira hulló Eintrachtnak, és végül 5-0-ra diadalmaskodtak.

Dante góljával győzött a Mönchengladbach a Cottbus otthonában, és már három pontra van a kieső zónától. A hazaiak maradtak az utolsó előtti helyen. A téli bajnok Hoffenheim megszerezte második tavaszi győzelmét a Bielefeld vendégeként.

Bundesliga, 32. forduló:
Hamburger SV-VfL Bochum 3-1 (2-0)
Gól: Guerrero (15.), Olic (33., 58.), illetve Freier (71.)

Arminia Bielefeld-1899 Hoffenheim 0-2 (0-1)
Gól: Wellington (25.), Salihovic (82., 11-esből)
Piros lap: Mijatovic (82., Arminia Bielefeld)

Schalke 04-VfB Stuttgart 1-2 (1-1)
Gól: Rakitic (39.), illetve Cacau (16.), Marica (57.)

Eintracht Frankfurt-Werder Bremen 0-5 (0-0)
Gól: Frings (51., 56., előbbit 11-esből), Ciolisz (60.), Pizarro (62.), Hugo Almeida (77.)
Piros lap: Ochs (50., Eintracht Frankfurt)

Energie Cottbus-Borussia Mönchengladbach 0-1 (0-0)
Gól: Dante (91.)

Kedden játszották:
1. FC Köln-Hertha BSC 1-2
VfL Wolfsburg-Borussia Dortmund 3-0
Bayern München-Bayer Leverkusen 3-0
Karlsruher SC-Hannover 96 2-3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik