Élet-Stílus

Hoki: tanulhatnak tőlünk a kanadaiak

Bár a magyar válogatott már egy hete befejezte szereplését a vasárnap zárult svájci jégkorong-világbajnokságon, a kanadai szövetségi kapitány, a nemzetközi szövetség elnöke, valamint a helyi lapok a magyar szurkolókról emlékeztek meg.

Amint a jégkorongblog írja: Lindy Ruff, az ezüstérmes kanadai válogatott edzője megjegyezte, meghatározó benyomásokat szerzett arról, hogy az európai hokiszurkolók milyen lelkesen és szenvedélyesen biztatják csapatukat.

„Amit a magyar, a lett és az orosz szurkolók művelnek csapatuk meccsein, azt a kultúrát érdemes lenne Észak-Amerikába is átvinni és meghonosítani. Ilyen légkörben öröm jégkorongozni” – fogalmazott az NHL-ben 12 éve dolgozó szakember.

Világbajnok szurkolók (MTI)

Világbajnok szurkolók (MTI)

A Berner Zeitung vb-értékelő oldalán is foglalkoznak a magyarokkal. „Dicsérően kell szólnunk a magyar hokicsaládról is, amelynek szereplései színesítették az újonc válogatott mérkőzéseit.”

René Fasel, a nemzetközi szövetség elnöke részletesen értékelte a svájci világbajnokságot, ez több helyi újságban is megjelent. Magyarország szereplését sem hagyta szó nélkül: „A magyar szurkolók nem várt nagy számban jelentek meg a vb-n, és hihetetlen szenvedélyesen buzdították az A-csoportba feljutott csapatukat. Ez a lelkesedésük még akkor is tartott, amikor számukra keserű véget ért a torna, kiestek a divízió I-be.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik