Élet-Stílus

Súlyos szegedi vereség a KEK-ben

Kilencgólos vereséget szenvedett a Pick Szeged a német Nordhorn otthonában a férfi kézilabda KEK negyeddöntőjének első, vasárnapi mérkőzésén.

Eleinte felváltva estek a gólok, a Szeged rövid ideig vezetett is. Andjelkovic remekül fogta össze a csapatot, és a kapura is komoly veszélyt jelentett. Amikor azonban a hazaiak kapusa, Gentzel elkapta a fonalat, 5-5 után öt perc alatt 8-5-re elhúzott a Nordhorn.

Állandósult a vendégek hátránya, majd szegedi időkérés után még nagyobb lett a különbség a sok emberhátrány miatt (12-7). A Pick alig tudta feltörni a védőfalat, és nem mutatkozott esély a felzárkózásra. A Nordhorn lendületes támadásai végén gyakorta kapott a román bírókettőstől hétméterest.

A szegedieknek sokkal nehezebb a dolguk, mint az előző körben a Dunaferr ellen (MTI)

A szegedieknek sokkal nehezebb a dolguk, mint az előző körben a Dunaferr ellen (MTI)

A folytatásra agresszívebb lett a Szeged, két góllal nyitotta a második félidőt. Öt perc után ébredtek a hazaiak, gyorsan visszaállították megnyugtató előnyüket, és ott folytatták, ahol korábban abbahagyták: zseniálisan védekeztek, elől pedig Sprem, illetve a volt veszprémi Myrhol gondoskodott a gólokról ebben a szakaszban. A Nordhorn változatlanul 6-7 góllal vezetett, a hangulat egyre paprikásabb lett, a kiállítások sem maradtak el.

Az utolsó tíz percre Nenadic próbálta összerázni a Szegedet, de Sprem duplájával végképp megtört a Tisza-parti gárda, amelynek kisebb csodára lenne szüksége, hogy a jövő szombati visszavágón ledolgozza kilencgólos hátrányát.

Férfi KEK, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Nordhorn (német)-Pick Szeged 34-25 (18-12)
Gól: Stojkovic, Sprem 9-9, Myrhol 5, Weinhold 4, Szücs 3, Karlsson, Verjans 2-2, illetve Krivokapic 6, Andjelkovic, Nenadic 5-5, Petrea 3, Zvizej 2, Laluska, Osmajic, Zubai, Vancsics 1-1

További eredmények:
Valladolid (spanyol)- HCM Constanta (román) 38-23 (19-11)
Amicitia Zürich (svájci) – Metalurg Szkopje (macedón) 31-29 (16-10)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik