Élet-Stílus

Gerrard szeretne a földön maradni

A közelmúltban látványos erődemonstrációkat tartó Liverpool kulcsfigurája, Steven Gerrard elhárította a játékát méltatók dicséreteit. A csapatkapitány szerint vannak nála jobbak.

A Real Madrid elleni 4-0-s BL-győzelem után a legendás Zinedine Zidane állította, hogy az angol középpályás játékával, és vezérszerepéből adódó befolyásával nála kivívta a világ „jelenlegi legjobb futballistája” címet.

„Lehet, hogy nem olyan közismert mint Messi vagy Cristiano Ronaldo, de úgy vélem, alighanem ő a jelenlegi legjobb futballista” – kommentált Zizou.

Pénteken a Liverpool egyik emblematikus játékosa, John Barnes is a vörös kapitányt méltatva, külön hangsúlyozva, hogy Gerrard a legsokoldalúbb, s a legjobb játékos a világon.

Viszont az idén Rafa Benitez által relatív újszerepkörben – Torres mögötti második „érkezőként” – kipróbált, és bevált 28 éves angol válogatott szerint a hozsannák túloznak.

Gerrard nem szereti a túl nyílt dícséretet (Ansa)

Gerrard nem szereti a túl nyílt dícséretet (Ansa)

Tény, hogy a középpályásként remek ½-es bajnoki gólátlaggal – 26 mérkőzés, 13 gól – büszkélkedő Gerrard már most túllépte legjobb mutatóit. Tavaly, legeredményesebb idényében 11 góllal zárt 34 találkozón, míg korábban egyszer, a 2005-06-os bajnokságban szerzett legalább tíz találatot.

Az angol nemzeti csapattal a Szlovákia, majd Ukrajna elleni vb-selejtezőre készülő liverpooli elismerte, hogy „meghatotta” Zidane elismerése, ezzel szemben kifejtette, hogy a válogatottnál még adós az igazán kiugró teljesítménnyel.

„Hízelgett, persze. De reálisan kell értékelni” – vélte a BBC Radio 5 Live rádiónak nyilatkozó futballista. „Jó formában vagyok, de messze nem vagyok a legjobb. Mindenképpen javítanom kell a válogatottban eddig mutatott teljesítményemen, megpróbálom azt nyújtani, ami a Liverpoolban. Amióta Capello az edző, a játékunk, s az enyém is, javult, így remélem, egyre jobbak leszünk, hisz jövőre már világbajnokságot rendeznek. Persze, előbb ki kellene jutni Dél-Afrikába.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik