Élet-Stílus

Liverpooli henger

A Liverpool folytatta márciusi erődemonstrációját, a Real Madrid és a bajnok Manchester United elagyabugyálása után Gerrardék ezúttal az Aston Villát lépték le.

Az ötödik helyezett Villa jó kis csapat, de Martin O”Neill együttesét alaposan meglepte a Liverpool. A vörösök már a 8. percben elléptek: Gerrard szabadrúgását Xabi Alonso a kapufára továbbította, a visszapattanóból Kuyt szerezte meg a vezetést.

A hazaiak kihasználták, hogy a vendégek megzavarodtak, nem sokkal később Riera átadása után Gerrard növelhette volna az előnyt, ám kisodródott pozícióból nem talált be. A 21. pecben a Villa támadói is bemutatkoztak – Young tesztelte Reinát, majd a spanyol Carew fejesénél is remekelt.

Úgy tűnt, a birminghemiek visszakecmereghetnek, ám a 34. percben spanyol koprodukcióból nőtt a fór: Reina kirúgására Riera csapott le, s remek mozdulattal a felső sarokba lőtt.

Két perccel később Friedel borzolta a Villa-drukkerek idegeit, amikor Arbeolához passzolt, ám a védő túl előzékenynek bizonyult, a Torresnek szánt passzát az utolsó pillanatban lefülelték a védők.

Kuyt idejekorán vezetést szerzett csapatának (dpa)

Kuyt idejekorán vezetést szerzett csapatának (dpa)

Ám mégis 3-0 lett a félidő. Reo-Coker ugyanis elhúzta Rierát a tizenhatoson belül, s Gerrard magabiztosan értékesítette a büntetőt.

Alighogy elkezdődött a második játékrész, Cuellar a tizenhatos bal sarkánál faultolta Kuytöt. A szabadrúgást ismét Gerrard végezte el, s a középpályás laposan az alsó sarokba lőtt.

A Villa vesszőfutásának ezzel még nem volt vége, hisz a 65. percben már 5-0-át mutatott az eredményjelző. A rendkívül indiszponált Friedel a büntetőterületen belül akasztotta Torrest, Atkinson kiállította az amerikait. A melegítés nélkül beálló Guzan nem tudta védeni Gerrard helyezett tizenegyesét.

A folytatásban a vendéglátó már beérte a labdatologatással, az emberhátrányban játszó Villa ellen ez is elégnek bizonyult az eredmény tartásához. A Liverpool győzelmének köszönhetően három ponttal ellépett a Chelsea-től, s egy pontra megközelítette az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó címvédő Manchester Unitedet.

Fülöp büntetőt hárított

A nap további mérkőzésein Halmosi Péter csapata, a Hull City egy góllal kikapott a Wigan otthonában. A magyar játékos a 82. percben, csereként lépett pályára. A Sunderland – Fülöp Mártonnal a kapujában – egygólos vereséget szenvedett a Manchester City otthonában.

A vendégek George McCartney kiállítása miatt a 15. perctől emberhátrányban futballoztak, a hazaiak pedig a 18. percben Robinho révén tizenegyest hibáztak – a jobbra vetődő Fülöp ugyanis remekül védte a bajnoki találatot legutóbb 2008-ban jegyző brazil kissé flegma büntetőjét.

premier league, 30. forduló

Liverpool-Aston Villa 5-0 (3-0)
Anfield Road, 44 131 néző. Vezette: Atkinson
Gól: Kuyt (8.), Riera (33.), Gerrard (39., 50., 65. – az első és a harmadik 11-esből)
Kiállítva: Friedel (63.)
Liverpool: Reina – Arbeloa (Agger, 77.), Carragher, Skrtel, Fabio Aurelio – Mascherano, Xabi Alonso (Lucas, 66.) – Kuijt, Gerrard (Ngog, 80.), Riera – Torres
Aston Villa: Friedel – Reo-Coker (Guzan, 65.), Cuellar, C. Davies, L. Young – Milner, S. Petrov, Barry, A. Young – Carew, Heskey (Agbonlahor, 58.)

Manchester City-Sunderland 1-0 (0-0)
Gól: Watson (84.)

Wigan-Hull City 1-0 (0-0)
Gól: Richards (56.)
Kiállítva: McCartney (14., Hull City)

Az élcsoport:
1. Manchester United 65 pont (29 mérkőzés), 2. Liverpool 64, 3. Chelsea 61, 4. Arsenal 55, 5. Aston Villa 52, 6. Everton 48

Ajánlott videó

Olvasói sztorik