Élet-Stílus

UEFA-kupa: Husztiék nehéz helyzetbe kerültek (videó)

A címvédő Zenit kétgólos vereséget szenvedett az Udinese otthonában, és a másik magyar „résztvevőnek", a bíró Kassai Viktornak sem lehetnek kellemes emlékei a labdarúgó UEFA-kupa nyolcaddöntőjének első felvonását illetően.

A magyar játékvezető a rendkívül feszült hangulatú Hamburg-Galatasaray meccsen fújta a sípot. Kassai Viktornak akadt dolga bőven: hét sárga és egy piros lapot osztott ki 1-1-re végződött összecsapáson, amelyen több alkalommal is nagy szükség volt a határozottságára ahhoz, nehogy elszabaduljanak az indulatok.

Hamburg-Galatasaray 1-1


A Hamburg mellett Paris SG volt a másik olyan csapat, amely nem tudta kihasználni a hazai pálya előnyeit (a franciák a Bragával ikszeltek), a többi házigazda előnyt szerzett az idegenbeli visszavágóra – sőt, a Galatasaray és az Ajax kivételével a vendégek gólt sem lőttek…

Az Udinese 2-0-ra nyert a saját közönsége előtt, az olasz együttes a tavalyi győztes, Huszti Szabolccsal felálló Zenitet győzte le. A gól nélküli első 45 percet az Udinese kezdte jobban, később azonban felébredt az orosz csapat is, de a szünetig nem született gól. A folytatásban Anatolij Timoscsuk kis híján vezetéshez juttatta a Zenitet, csakhogy a keresztléc kisegítette a hazaiakat, akik a hajrában két gólt is szereztek, így nagy lépést tettek a legjobb nyolc közé vezető úton.

A 85. percben Fabio Quagliarella közelről talált a kapuba egy pontos centerezés nyomán, majd a hosszabbításban Antonio Di Natale értékesítette a csapata számára befújt büntetőt, higgadtan gurított a kapu bal alsó sarkába. Huszti amúgy ekkor már a kispadon szurkolt, lévén a 62. percben lecserélték.

Udinese-Zenit 2-0

Az Udineséhez hasonlóan szintén kétgólos előnnyel utazhat majd a visszavágóra a Manchester City is, amely a BL-ből érkező dán Aalborgot intézte el, s a különbség akár nagyobb lehetett volna. Mindenesetre a Citynek igen jó esélye van arra, hogy harminc év után nyolc közé jusson az UEFA-kupában.

A Olympique Marseille bő félróa után már 2-0-ra vezetett az Ajax ellen (Benoit Cheyrou bombagólja után Mamadou Niang is betalált), a folytatásban viszont nemhogy nőtt volna, csökkent a különbség – annak ellenére is, hogy a házigazda francia
csapat a 42. perctől kezdve tíz ember ellen rohamozhatott.



Marseille-Ajax 2-1

A Bundesligában ugyan szenved a Werder Bremen, ám az UEFA-kupában jól tartja magát, és Naldo góljának köszönhetően egygólos előnnyel várhatja a Saint-Etienne elleni, egy hét múlva esedékes visszavágót. A keleti derbin, a CSZKA Moszkva-Sahtar találkozón Vágner Love tizenegyese döntött a hazaiak javára, az ukrán párharcban pedig a Dinamo Kijev került lépéselőnybe.

UEFA-kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzések:


Udinese (olasz)-Zenit (orosz) 2-0 (0-0)


Gól: Quagliarella (85.), Di Natale (92., 11-esből)

Manchester City (angol)-Aalborg (dán) 2-0 (2-0)


Gól: Caicedo (7.), Wright-Phillips (30.)

Marseille (francia)-Ajax Amsterdam (holland) 2-1 (2-1)


Gól: Cheyrou (18.), Niang (32.), illetve Suarez (35., 11-esből)

Kiállítva: Van Der Wiel (41., Ajax Amsterdam)

Werder Bremen (német)-Saint-Etienne (francia) 1-0 (1-0)


Gól: Naldo (20.)

Paris Saint-Germain (francia)-SC Braga (portugál) 0-0




Dinamo Kijev (ukrán)-Metaliszt Harkov (ukrán) 1-0 (0-0)


Gól: Vukojevic (54.)

CSZKA Moszkva (orosz)-Sahtar Doneck (ukrán) 1-0 (0-0)


Gól: Vágner Love (50., 11-esből)

Hamburger SV (német)-Galatasaray (török) 1-1 (0-1)


Gól: Jansen (49.), illetve Akman (32.)

Kiállítva: Emre Asik (52., Galatasaray)

A visszavágókat egy hét múlva rendezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik