Élet-Stílus

Hiába támadt fel a Bayern

A címvédő kipottyanásával zárult a német-kupa szerdai negyeddöntője. A legjobbak immár a Düsseldorfban alulmaradó Bayern München nélkül folytatják.

A düsseldorfi LTU-Arénában a bajorok, a játékosok által korábban szorgalmazott, védekező felfogásban léptek pályára, Jürgen Klinsmann egyszem előretolt ékkel próbálkozott. Ennek megfelelően a Leverkusen alakította ki a több helyzetet, a támadók azonban az első negyvenöt percben nem tudtak túljárni Rensing eszén.

Szünet után megtört a jég; egy jobbról érkező passz után Barnetta lódult meg a baloldalon, majd 18 méterről a jobb sarokba lőtt.

Nem kellett öt perc hozzá, és a Bayer megduplázta előnyét: Barnetta baloldali szöglete után a Lúciót megelőző Vidal bólintott a kapuba.

Boldog leverkuseniek: kiejtették a címvédőt (dpa)

Boldog leverkuseniek: kiejtették a címvédőt (dpa)

A müncheni vezzőfutás nem akart véget érni. A csereként beálló Schweinsteiger ajándékozta meg egy labdával Kadlecet, s a védő beadása után Helmes közelről talált be. A „közte három” felrázta a münchenieket, előbb az Oddo középre emelése után fejelő Lúcio, majd a Ribéry passzát gólra váltó Klose faragott a hátrányból, nyílttá téve a végjátékot.

A bajnok kapaszkodása ellenére az utolsó szó a leverkusenieké maradt. A hosszabbításban Hariszteasz csent labdát, passza után Kiessling előbb megtáncoltatta Demichelist, majd a jobb alsó sarokba lőve beállította a végeredményt. A címvédő kiesett!

A Werder Bremen számára alighanem a legjobbkor jött a Milan ellenében kivívott UEFA-kupás továbbjutás. Az északiak 2-2-es félidő után taroltak a Volkswagen-arénában, a hajrában duplázó „milánói hős” Pizarro egy gólpasszt és egy kiharcolt büntetőt is a közösbe tett.

Német-kupa, negyeddöntő:

Leverkusen-Bayern München 4-2 (0-0)
Düsseldorf, LTU-Arena, 50 500 néző. Vezette: Meyer
Gól: Barnetta (54.), Vidal (61.), Helmes (70.), Kiessling (92.) illetve Lúcio (72.), Klose (74.)
Leverkusen: Adler – Castro, Sinkiewicz, Henrique, Kadlec – Rolfes – Renato Augusto, Vidal (Haggui, 91.), Barnetta (Kroos, 73.) – Helmes (Hariszteasz, 89.), Kiessling
Bayern: Rensing – Oddo (Van Buyten, 83.), Lúcio, Demichelis, Zé Roberto – Van Bommel, Ottl (Schweinsteiger, 63.) – Hamit Altintop, Borowski (Podolski, 63.), Ribéry – Klose

Hamburg-Wiesbaden (II.) 2-1 (2-0)
Gól: Kopilas (öngól, 17.), Petric (37.), ill. Schwarz (85.)

Wolfsburg-Werder Bremen 2-5 (2-2)
Gól: Dzeko (10., 42.), ill. Diego (3., 55., a másodikat 11-esből), Özil (7.), Pizarro (71., 89.)

Kedden játszották:
Mainz (II.)-Schalke 1-0 (0-0)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik