Élet-Stílus

A MU nyomába eredt a Chelsea és a Liverpool (videó)

Az éllovas Manchester Unitedet üldöző Chelsea és a Liverpool, valamint az Arsenal is nyert az angol labdarúgó Premier League 28. fordulójában.

A második Chelsea a Portsmouth otthonába látogatott, és noha nyert, aligha őríz kellemes emlékeket a mérkőzésről. Egyrészt borzalmas időjárási körülmények között, csontig hatoló hidegben, szakadó esőben és erős szélben volt kénytelen játszani, másfelől a Pompey alaposan megnehezítette a dolgát, több esetben is szükség volt Petr Cech kapus bravúrjai.

A találkozó egyetlen gólját 11 perccel a vége előtt Didier Drogba szerezte, Jose Bosingwa jobboldali beadása után 11 méterről lőtt a bal alsó sarokba. „Csalódás számunkra ez az eredmény, hiszen akár nyerhettünk is volna. Cech bravúrjai döntőek voltak, ezzel együtt legalább az egyik pontra rászolgáltunk…” – magyarázta Paul Hart, a Portsmouth megbízott trénere.

Portsmouth-Chelsea 0-1

Az Arsenal négy gól nélküli döntetlent követően, Nicklas Bendtner vezetésével 3-1-re győzött az utolsó West Bromwich otthonában. A dán csatár egy okos lövéssel már a negyedik percben megszerezte a vezetést az Arsenalnak, ám Chris Brunt szabadrúgásgóllal kisvártatva egyenlített a birminghami együttes, igaz, ezzel el is lőtte az összes puskaporát.

Az „ágyúsok” a félidő hajrájában két újabb találattal el is döntötték a mérkőzést. Előbb Kolo Touré fejelt a hálóba Andrej Arsavin beívelése után, majd Bendtner értékesített egy ziccert (a gólpasszt Touré adta). A dán labdarúgónak egyébként
akár mesterhármas is összejöhetett volna, ám a kapufa megakadályozta ebben. „Elégedett vagyok vele, egyre jobb lesz, a hozzáállása, eltökéltsége is példaértékű” – dicsérte Bendtnert Arsene Wenger, az Arsenal francia szakvezetője.

West Bromwich-Arsenal 1-3

A Liverpool egy döntetlen és egy vereség után nyert újra az angol bajnokságban, 2-0-ra verte a vendég, Fülöp Mártonnal felálló Sunderlandet. A ‘Pool amúgy könnyen bajba volna, amennyiben Kenwyne Jones gólra váltja ziccerét, de nem tette.

A túloldalon aztán egy szép akció során, Steven Gerrard középre fejelt labdáját a hálóba vágva David Ngog megszerezte első Premier League gólját. Fülöpnek akadtak jó védései, a második hazai találat előtt azonban hibázott, nem tudott menteni Ngog beadása után, és pechjére érkezett Joszi Benajun. Az izraeli játékos a februári válogatott meccsen is szerencsés körülmények között mattolta a magyar kapust.

Liverpool-Sunderland 2-0

A Liverpool menedzsere, Rafael Benítez – egyetértve a Chelsea-t trenírozó Guus Hidinkkel – arról beszélt, hogy igyekeznek megnehezíteni a listavezető Manchester United dolgát. „A United jó pozícióban van, ráadásul tapasztalt csapat, de a nyomába eredünk, ezért is volt fontos ez a győzelem. Mivel a Chelsea szintén nyert, a United győzelmi kényszer alatt kénytelen játszani, s mindenképpen be kell gyűjtenie a három pontot, ha meg akarja tartani az előnyét” – így Benítez.

A „vörös ördögök” – akik szerdán Newcastle vendégei lesznek – jelenleg négy ponttal előzik meg a Chelsea, Liverpool kettőst, jóllehet, még korábbról van egy elmaradt mérkőzésük, így akár tíz ponttal is meglóghatnak.

Premier League, 28. forduló:


Portsmouth-Chelsea 0-1 (0-0)


Gól: Drogba (79.)

West Bromwich Albion-Arsenal 1-3 (1-3)


Gól: Brunt (7.), ill. Bendtner (4., 44.), Toure (38.)

Liverpool-Sunderland 2-0 (0-0)


Gól: Ngog (52.), Benayoun (65.)

Szerda:

Manchester City-Aston Villa, 20:45
Newcastle-Manchester United, 20:45
Stoke City-Bolton Wanderers, 20:45
Wigan Athletic-West Ham, 20:45
Fulham-Hull City, 21:00
Blackburn Rovers-Everton, 21:00
Tottenham-Middlesbrough, 21:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik