Élet-Stílus

A társak testi épségét félti de la Rosa

A McLaren veterán tesztpilótája, Pedro de la Rosa szerint az idény közbeni tesztelés betiltása nemcsak unalmas, de egyenesen veszélyes is lehet.

A Forma-1-ben 2009 abból a szempontból is különleges lesz, hogy a csapatok a szezonnyitó és a zárófutam között egyáltalán nem tesztelhetnek majd. A tilalom nemcsak a téli időszakban végzett munkát értékeli fel, de elég lehetetlen helyzetbe hozza a tesztpilótákat is, akik tulajdonképpen munka nélkül maradnak, és gyakorlatilag csak akkor ülhetnek autóba, ha valamelyik versenyzőt kell helyettesíteniük év közben.

A McLaren veterán teszt- és tartalékpilótája, egyben a pilóták szervezete, a GPDA elnöke, Pedro de la Rosa szerint épp emiatt “nevetséges” a tilalom, hiszen a rutinból kijött tartalékversenyzők veszélyt is jelenthetnek a többiekre.

A társak testi épségéért aggódik (MTI/EPA)

A társak testi épségéért aggódik (MTI/EPA)

“Nagyon remélem, hogy tesztelhetek még a következő két hétben, mert nagyon fontos, hogy a lehető legtöbb kilométerrel a hátam mögött érkezzek Melbourne-be. A tartalékpilóták helyzete nevetséges: nagyon kevés vezetéssel érkezünk a szezonnyitóra, és egész évben egyetlen napot sem vezetünk – így pedig berozsdásodva kell majd esetleg autóba ülnünk. Ha nem vezethetünk eleget, veszélyt jelenthetünk” – mondta Jerezben a spanyol.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik